Golf Drijft Bloeiende Economie in Mijas terwijl Europese Spelers Aanvangen voor het Hoogseizoen

Het pittoreske stadje Mijas, gelegen langs de prachtige Costa del Sol in Spanje, heeft opnieuw de transformerende kracht van golf omarmd nu het zijn hoogseizoen voor de sport begint. Met spelers uit meer dan 15 landen die zich haasten naar zijn weelderige greens, staat Mijas op het punt om de komende maanden een aanzienlijke economische impuls te krijgen.

Officieel gestart op 15 september en doorlopend tot november, zal dit golfspektakel miljoenen euro's in de lokale economie pompen. Golfliefhebbers uit heel Europa worden aangetrokken door dit golfparadijs om te genieten van de sport en zich onder te dompelen in de charme van Mijas.

Mijas pronkt met een indrukwekkend scala aan 12 golfbanen, die samen 189 holes bieden om spelers uit te dagen en te verrassen. Deze banen hebben zich stevig gevestigd als een baken voor golfers die onvergetelijke ervaringen zoeken.

Domingo Gavira, voorzitter van de Vereniging van Golfbanen in Mijas, schat dat er jaarlijks tijdens dit hoogseizoen zo'n 460.000 bezoeken aan de gemeente zullen plaatsvinden. "De gemiddelde dagelijkse uitgaven van bezoekers, inclusief transport, accommodatie en golfgerelateerde kosten, overschrijden 150 euro", merkt Gavira op. "Wat golftoerisme onderscheidt, is de duur van het verblijf, die meestal varieert van vier tot acht dagen. Deze verlengde duur van de bezoeken draagt aanzienlijk bij aan onze lokale economie."

Gavira benadrukt de cruciale rol van golf in het economische landschap van Mijas en beweert dat het een "belangrijke drijvende kracht" is van de lokale economie en de Mijas-brand stevig op het internationale podium plaatst. Deze bewering sluit aan bij het succesvolle vestigen van het eigen golfmerk van de stad, "Sol y Golf," een onderscheiding die het twee jaar geleden verwierf. Mijas wordt nu erkend als de eerste Andalusische gemeente met zijn eigen golfmerk.

Mijas heeft snel een reputatie opgebouwd als een golfmekka, met een opmerkelijke 17% van de golfbanen aan de prestigieuze Costa del Sol die zich binnen zijn grenzen bevinden. Deze indrukwekkende statistiek positioneert Mijas als een van de belangrijkste bestemmingen voor golfactiviteiten in de regio, op slechts enkele na Marbella.

Terwijl Europese golfers afslaan in Mijas, beginnen ze niet alleen aan een spannend sportavontuur, maar worden ze ook integraal onderdeel van de economische voorspoed van de regio. Met een achtergrond van adembenemend landschap en eersteklas golfbanen blijft Mijas zijn positie als een must-visit bestemming voor golfliefhebbers van over de hele wereld versterken. De samensmelting van golf, lokale charme en economische vitaliteit maakt van Mijas een stralende ster op de kaart van de Costa del Sol, die golfers en reizigers uitnodigt om zijn unieke mix van sport en cultuur te ervaren.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.mijasgolf.org