Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

HET VERKENNEN VAN DE BETOVERENDE SCHOONHEID VAN GRANADA: 10 SCHILDERACHTIGE STEDEN VOLGENS NATIONAL GEOGRAPHIC

Granada, een provincie die zich in het hart van Andalusië, Spanje, bevindt, is een betoverende bestemming die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en adembenemende landschappen. National Geographic heeft de pracht van deze provincie erkend door tien schilderachtige steden uit te lichten die de essentie van Granada weerspiegelen. Van eeuwenoude Moorse architectuur tot prachtige berglandschappen bieden deze steden een glimp van de regio's verleden en betoveren ze bezoekers met hun natuurlijke schoonheid. Laten we op reis gaan om de aantrekkingskracht van deze tien betoverende steden in Granada te ontdekken.

Montefrio

Gelegen op een heuvel, biedt Montefrio een panoramisch uitzicht op het Andalusische platteland. De pittoreske straatjes van deze stad slingeren langs witgekalkte huizen en leiden naar de opvallende Iglesia de la Villa, een kerk die teruggaat tot de 16e eeuw. Het adembenemende uitzicht vanaf het oude fort van de stad is een bewijs van de vermelding op de lijst van National Geographic.

Guadix

Guadix staat bekend om zijn unieke grotwoningen en is een buitengewone bestemming. Bezoekers kunnen de fascinerende grotwoningen verkennen, waarvan sommige nog steeds bewoond zijn. De stad heeft ook prachtige Moorse architectuur, waaronder de kathedraal van Guadix, die een mix van gotische, renaissance- en barokstijlen tentoonstelt.

Alpujarra de la Sierra

Hoog gelegen in de Sierra Nevada, staat Alpujarra de la Sierra bekend om zijn betoverende schoonheid. Deze stad biedt een rustige toevluchtsoord te midden van pittoreske landschappen, met terrasvormige velden, kronkelende paden en charmante witte huizen. Traditionele Alpujarraanse architectuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking dragen bij aan de aantrekkingskracht.Alhama de Granada

Verscholen aan de rand van een kloof, is Alhama de Granada een stad met een rijke Moorse erfgoed. De stad is beroemd om zijn thermale baden, waar bezoekers kunnen ontspannen terwijl ze genieten van het indrukwekkende landschap. Oude ruïnes, schilderachtige straatjes en de adembenemende Alhama-kloof maken dit tot een werkelijk betoverende bestemming.

Pampaneira

Als onderdeel van de schilderachtige dorpen bekend als de "Drie Poqueiras," is Pampaneira een juweeltje in de Alpujarra-regio. De smalle, kronkelende straatjes zijn versierd met kleurrijke bloemen en levendige ambachten, wat zorgt voor een charmante en authentieke ervaring. De traditionele architectuur en het prachtige berglandschap maken Pampaneira een must-visit locatie.

Bubion

Aangrenzend aan Pampaneira, deelt Bubion dezelfde prachtige uitzichten op de Alpujarra-bergen. Met zijn rustige sfeer en traditionele Alpujarraanse huizen biedt Bubion een idyllische ontsnapping aan de drukte van de steden. De stad biedt wandelpaden die leiden naar adembenemende uitzichten, waardoor bezoekers zich kunnen onderdompelen in de schoonheid van de natuur.

Capileira

Het derde juweel van de "Drie Poqueiras," ligt Capileira op de hoogste hoogte. De smalle straatjes van deze stad slingeren door prachtige Alpujarraanse architectuur en bieden glimpjes van traditionele huizen versierd met bloemen. Vanuit Capileira kunnen avontuurlijke reizigers wandelingen maken naar Mulhacén, de hoogste bergtop van het Iberisch schiereiland.

Salobreña

Gelegen op een rotsachtige heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee, is Salobreña een perfecte kuststad. De witgekalkte huizen, smalle straatjes en het imposante Arabische fort creëren een prachtig visueel contrast met het azuurblauwe water. Het strand, het charmante oude centrum en het adembenemende uitzicht hebben Salobreña terecht een plek op deze lijst verdiend.

Castril

Verscholen in het natuurpark Sierras de Cazorla, Segura en Las Villas, is Castril een verborgen parel die bezoekers betovert met zijn natuurlijke schoonheid. De stad staat bekend om zijn spectaculaire kloof, waar de rivier de Castril stroomt en watervallen en poelen creëert die perfect zijn voor een verfrissende duik. De rustige sfeer van Castril en de omringende berglandschappen maken het tot een paradijs voor natuurliefhebbers.

Loja

Loja, bekend als de "Stad van het Water," is een betoverende stad gelegen tussen de bergen van Granada en Subbética. Het historische centrum van Loja heeft opmerkelijke architectuur, waaronder het indrukwekkende Alcazaba-fort en de barokke kerk van San Gabriel. De overvloed aan fonteinen in Loja, waaronder de iconische Fuente de los Álamos, onderstreept nog meer de bijnaam van de stad.

De tien schilderachtige steden in Granada die door National Geographic zijn benadrukt, bieden een betoverende mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Van de eeuwenoude Moorse architectuur in Montefrio en Guadix tot de adembenemende berglandschappen van de Alpujarra-regio, laten deze steden de diverse en betoverende landschappen van Granada zien. Of je nu de grotwoningen in Guadix verkent of je onderdompelt in de rust van Castril, elke stad op deze lijst biedt een unieke en on
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram