Malaga is gekozen als gaststad voor de World Triathlon Championship Finals in 2024

Malaga is gekozen als gaststad voor de World Triathlon Championship Finals in 2024, volgens de beslissing van de World Triathlon Executive Board. Het evenement zal wedstrijden bevatten in verschillende categorieën, waaronder Elite, U23, Junior en Para triatlon, evenals de Mixed Relay World Championships voor U23/Junioren en mogelijk ook Para triatlon. Bovendien zullen ook de Age-Group Standard distance, Age-Group Sprint distance, Age-Group Aquabike Standard distance en Age-Group Mixed Relay World Championships plaatsvinden.

De World Triathlon Championship Finals worden beschouwd als het hoogtepunt van de jaarlijkse kalender van de organisatie, met eerdere edities gehouden in steden als Londen, Boedapest, Peking, Auckland, Chicago, Gold Coast, Lausanne, Edmonton en Abu Dhabi. In 2023 zal Pontevedra, ook in Spanje, het evenement hosten en 's werelds beste atleten aantrekken die strijden om wereldtitels.

Naast het toekennen van de Championship Finals, heeft de Executive Board ook ingestemd met het houden van het jaarlijkse Congres in Malaga, tegelijkertijd met de Finals.

World Triathlon President en IOC-lid Marisol Casado uitte haar dankbaarheid voor de toewijding van de Spaanse Federatie aan de sport en prees de uitstekende organisatie van top-level triatlon evenementen in Spanje. Ze beschreef Malaga als een ideale locatie, met zijn warme temperaturen, opmerkelijke locatie en een parcours dat door het hart van de stad slingert - een aantrekkelijke bestemming voor toeristen. Casado uitte het vertrouwen dat de ervaring voor atleten, vrijwilligers en fans van over de hele wereld echt memorabel zal zijn.

Jose Hidalgo, voorzitter van de Spaanse Federatie, benadrukte de samenwerking tussen FETRI (Spaanse Triatlon Federatie) en World Triathlon, evenals hun partnerschap met een stad die net zo toegewijd is aan sport als de Andalusische regering. Hij prees de sterke toewijding van Spanje aan triatlon, die blijkt uit de grote evenementen die in de afgelopen jaren zijn georganiseerd in Ibiza, Madrid en Pontevedra. Hidalgo voegde eraan toe dat de selectie van Malaga voor de Championship Finals in 2024, samen met Pontevedra als gaststad voor de Multisport Championships in 2025, de positie van Spanje op het internationale triatlon podium versterkt.

Burgemeester van Malaga, Francisco de la Torre, uitte zijn vreugde over de beslissing en benadrukte dat het de positie van de stad als een van 's werelds beste bestemmingen voor sport en toerisme versterkt. Hij verzekerde dat Malaga volledig is voorbereid om triatleten van over de hele wereld te verwelkomen en beloofde hen een uitzonderlijke ervaring.

De selectie van Malaga als gaststad voor de World Triathlon Championship Finals in 2024 markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel de stad als de sport triatlon in Spanje. Het biedt de gelegenheid om de capaciteiten van de regio te tonen, internationale bezoekers aan te trekken en een gedenkwaardige competitie te bieden voor atleten, vrijwilligers en fans.
bron en foto: World Triathlon www.triathlon.org

Meer Spanje nieuws, klik hier