Malaga's Verblindende Kerstspektakel: Een Symfonie van Licht en Geluid in 2023

Naarmate het feestseizoen nadert, maakt de levendige stad Malaga zich op om de straten te verlichten met een spectaculaire kerstverlichting. De anticipatie groeit, aangezien de stad belooft een adembenemende ervaring te bieden met ongeveer 2,2 miljoen LED-lampjes die 500 straten, pleinen en rotondes sieren. Het pronkstuk zal ongetwijfeld de traditionele licht- en geluidsshow op de iconische Calle Larios zijn.

Data enTijden

De festiviteiten zullen beginnen met dagelijkse shows op Calle Larios, met drie oogverblindende optredens om 18.30 uur, 20.00 uur en 22.00 uur. Deze betoverende vertoning zal niet plaatsvinden op de avonden van 24 en 31 december, waardoor bewoners en bezoekers de gelegenheid hebben om andere kersttradities te beleven tijdens deze bijzondere nachten.

De grootschalige verlichting van de lampjes zal dagelijks plaatsvinden om 18.30 uur, waardoor de stad wordt ondergedompeld in een warme en feestelijke gloed. Op doordeweekse dagen zullen de lichten om middernacht sierlijk dimmen, terwijl ze in het weekend (van vrijdag tot zondag) tot 2.00 uur blijven branden, zodat iedereen ruim de tijd heeft om zich onder te dompelen in de kerstsfeer.

"We zijn de grote stad van kerstverlichting in Spanje en Europa. We zullen een show hebben die wordt ondersteund door alle sectoren van de stad, zoals handel en horeca," merkte een woordvoerder op, waarbij de toewijding van de stad aan een viering voor de hele gemeenschap werd benadrukt.

De Miljoenen-Euro-Show

Een aanzienlijke investering van 1,4 miljoen euro onderstreept de toewijding van de stad om een betoverende kerstsfeer te creëren. Dit aanzienlijke budget weerspiegelt de vastberadenheid van de stad om haar vorige feestelijke vertoningen te overtreffen, waardoor Malaga een must-visit bestemming wordt tijdens het kerstseizoen.

Ondanks de uitgebreide voorbereidingen blijft één vraag onbeantwoord: Wie krijgt de eer om op de knop te drukken en deze oogverblindende vertoning te starten? "Dat is de vraag van een miljoen euro," grapte de raadslid, waarmee een element van spanning wordt toegevoegd aan een reeds veelbelovend evenement.

Gemeenschapsbinding

Verder dan het schouwspel van lichtjes symboliseert de kerstverlichting in Malaga een gezamenlijke inspanning die verschillende sectoren van de stad, waaronder handel en horeca, verenigt. De investering in dit feestelijke project creëert niet alleen een visueel verbluffende ervaring, maar ondersteunt ook lokale bedrijven en versterkt de algehele kerstsfeer.

Terwijl de stad de dagen aftelt naar de grootschalige onthulling van haar kerstverlichting, staat Malaga klaar om eens te meer de harten van bewoners en bezoekers te veroveren. In 2023 belooft de betoverende mix van traditie, innovatie en gemeenschapsgeest van Malaga het tot een baken van kerstvreugde te maken, waarbij het zijn status als een vooraanstaande bestemming voor kerstvieringen in Spanje en Europa bevestigt.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: visita.malaga.eu