Michelinsterrenchefs jureren bij het espeto-competitie in Costa del Sol

De jaarlijkse espeto-competitie, georganiseerd door de Círculo de Empresarios de Torremolinos (CET) business associatie, heeft zich ontpopt tot een van de meest belangrijke gastronomische evenementen in de provincie Malaga. Naarmate de negende editie van de competitie nadert, zijn er gerenommeerde Michelinsterrenchefs uitgenodigd om deel uit te maken van de jury. Het evenement vond plaats in de Cervezas Victoria brouwerij in Malaga en werd bijgewoond door lokale burgemeesters, bekende persoonlijkheden uit de culinaire wereld en vertegenwoordigers uit de horecasector.

Gerenommeerde juryleden

Adolfo Trigueros, de voorzitter van CET en organisator van de competitie, kondigde aan dat de jury van dit jaar twee lokale Michelinsterrenchefs zou omvatten, Fernando Villasclaras en Diego Gallegos. Hun expertise en verfijnde smaak zullen bijdragen aan de beoordeling en selectie van de beste espeto-creaties. Trigueros benadrukte het streven van de associatie om de competitie continu te verbeteren en benadrukte het belang van de espeto als een belangrijke toeristische attractie in de regio.

Bevordering van traditie en culinair erfgoed

Als de pas gekozen voorzitter van de Mesa del Espeto schetste Trigueros plannen om de nationale en internationale relevantie van dit traditionele gerecht te vergroten. De associatie streeft ernaar dit te bereiken door middel van initiatieven zoals trainingsprogramma's, de implementatie van nieuwe technologieën en het nieuw leven inblazen van de kandidatuur voor de erkenning van de espeto als immaterieel cultureel erfgoed door UNESCO.

Erkenning voor promotie en ondersteuning

Tijdens het evenement werd de Espeto de Honor-prijs uitgereikt aan José Antonio Mena, de president van de Vereniging van Gemeenten van de Westelijke Costa del Sol. Deze onderscheiding eert personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de promotie van de competitie. Helaas kon Mena niet aanwezig zijn en nam vicevoorzitter José María Ayala de prijs namens hem in ontvangst. Hij uitte zijn dankbaarheid voor de erkenning en bevestigde hun toewijding om vergelijkbare initiatieven in de toekomst te blijven ondersteunen.

De negende espeto-competitie

De langverwachte negende editie van de espeto-competitie zal plaatsvinden op het strand naast het Costa Largo Hotel (Playamar) om 18.00 uur op zaterdag 5 augustus. Bezoekers en deelnemers kunnen genieten van de culinaire kunst van getalenteerde chef-koks terwijl zij strijden om de meest heerlijke en visueel aantrekkelijke espeto te creëren. Het evenement belooft het culinaire erfgoed van de regio te presenteren en een onvergetelijke ervaring te bieden voor alle aanwezigen.

De jaarlijkse espeto-competitie in Costa del Sol heeft zich stevig gevestigd als een belangrijk gastronomisch evenement in de provincie Malaga. Met de deelname van gerenommeerde Michelinsterrenchefs aan de jury blijft de competitie de waardering voor dit traditionele gerecht vergroten en benadrukt het de betekenis als cultureel en culinair erfgoed. De toewijding om de espeto te behouden en te bevorderen, evenals de erkenning voor degenen die actief bijdragen aan de populariteit ervan, getuigt van de toewijding van de regio aan haar gastronomisch erfgoed. De komende negende editie belooft een memorabel evenement te worden, waarbij de culinaire kunst en tradities van Costa del Sol worden gevierd.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) https://concursodeespetos.com/