Nieuwe Zeepromenade in Volle Gang in Marbella's Las Chapas Regio

De Gemeenteraad van Marbella heeft een belangrijke stap gezet om de kustervaring voor zowel bewoners als bezoekers te verbeteren met de start van een nieuw gedeelte van de zeepromenade in het schilderachtige Las Chapas gebied. Aangrenzend aan het gerenommeerde Don Carlos Hotel markeert deze ontwikkeling een aanzienlijke investering van €292.358,53 in de stadsinfrastructuur. De aankondiging, gedaan door burgemeester Angeles Muñoz op 17 augustus, heeft opwinding en anticipatie opgewekt onder bewoners en toeristen.

Dit nieuwe gedeelte van de promenade is een essentiële toevoeging aan het lopende Senda Litoral project, dat tot doel heeft een doorlopend kustpad te creëren van maar liefst 180 kilometer langs de Costa del Sol, van Manilva tot Maro aan het oostelijke uiteinde. De Senda Litoral is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een getuigenis van de inzet van de stad om haar burgers en bezoekers ongeëvenaarde toegang te bieden tot de adembenemende schoonheid van de kustlijn van de regio.

Het recent gestarte gedeelte zal ongeveer 173 meter lang zijn en naadloos Avenida Jardines de Las Golondrinas en Avenida El Naviero met elkaar verbinden. Naar verwachting zal het project tegen het einde van september worden voltooid, waarmee dit deel van de kustlijn van Marbella wordt getransformeerd tot een levendige en toegankelijke recreatieve ruimte.

Centraal in het project staat de installatie van een vier meter brede wandelpromenade, ontworpen om zowel voetgangers als fietsers te accommoderen. Deze promenade is niet alleen functioneel, maar symboliseert ook de toewijding van Marbella om duurzame en milieuvriendelijke ruimtes te creëren voor haar inwoners en bezoekers. In lijn met dit ethos omvat het project ook zitgedeeltes waar mensen kunnen pauzeren en genieten van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee.

Om de veiligheid en het gemak van degenen die de promenade gebruiken te waarborgen, omvat het project ook de implementatie van duurzame verlichting. Deze verlichting zal niet alleen voldoende verlichting bieden voor avondwandelingen, maar zal ook de esthetiek van de promenade benadrukken en zo de algehele aantrekkingskracht ervan vergroten.

Burgemeester Angeles Muñoz, die de aankondiging heeft gedaan, benadrukte het belang van deze ontwikkeling om van Marbella een nog aantrekkelijkere bestemming te maken. Ze uitte haar enthousiasme over het project en verklaarde: "De toevoeging van dit nieuwe gedeelte van de promenade illustreert de toewijding van Marbella om moderne, toegankelijke en milieubewuste ruimtes te creëren voor onze inwoners en bezoekers. We zijn trots om deel uit te maken van het Senda Litoral project, dat niet alleen onze prachtige kustlijn viert, maar ook onze inzet voor duurzame stadsontwikkeling versterkt."

Terwijl het werk aan deze opmerkelijke onderneming begint, kijken bewoners van Marbella en liefhebbers van de schoonheid ervan reikhalzend uit naar de voltooiing van dit nieuwe gedeelte van de Senda Litoral. Met zijn belofte van schilderachtige uitzichten, duurzaam ontwerp en verbeterde toegankelijkheid, staat de zeepromenade van Las Chapas op het punt om nog een juweel in de kroon van Marbella te worden.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: turismo.marbella.es