Torremolinos viert morgen de Dag van de Fiets en Skateboard met de 33e editie op zondag 7 mei

Torremolinos, een populaire kustplaats in het zuiden van Spanje, viert op zondag 7 mei de Dag van de Fiets en Skateboard. Dit wordt de 33e editie van het evenement, dat georganiseerd wordt door de gemeenteraad om milieuvriendelijk vervoer en een gezonde levensstijl te promoten.

Het evenement begint om 10:00 uur en vindt plaats in het gemeentelijke sportcentrum. Deelnemers kunnen zich gratis registreren en kiezen om te fietsen of skaten langs een aangewezen route die door verschillende delen van de stad gaat.

Het evenement is open voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, en het is een geweldige kans voor families en vrienden om samen een leuke dag te hebben. Naast de rit zullen er gedurende de dag verschillende activiteiten en spellen georganiseerd worden, waaronder muzikale optredens, gezichtsschilderingen en ander gezinsvriendelijk entertainment.

De gemeenteraad hoopt dat het evenement het bewustzijn zal vergroten over de voordelen van fietsen en skaten als middel van vervoer, evenals het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl. Torremolinos heeft de afgelopen jaren actief milieuvriendelijk vervoer gepromoot, en evenementen zoals deze zijn een belangrijk onderdeel van hun inspanningen om meer mensen aan te moedigen om fietsen en skates te gebruiken in plaats van auto's.

Het evenement maakt ook deel uit van een bredere initiatief in Spanje om duurzaam vervoer te bevorderen en de uitstoot van koolstof te verminderen. Het land heeft geïnvesteerd in fietspaden en voetgangersgebieden, en het gebruik van elektrische fietsen en scooters neemt toe in grote steden.

Al met al biedt de Dag van de Fiets en Skateboard in Torremolinos een geweldige kans voor mensen om samen te komen, te genieten van de buitenlucht en een gezondere en duurzamere manier van leven te promoten.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Cristiana Raluca: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/witte-fiets-verkeersbord-686230/