Uitbreiding van de Ronda Kloof: Gemeentehuis keurt tweede fase van Desfiladero del Tajo Project goed

In een opwindende ontwikkeling voor zowel de lokale bevolking als toeristen heeft het gemeentehuis groen licht gegeven voor de tweede fase van een nieuw toeristisch attractieproject aan de voet van de iconische Ronda-kloof. Het ambitieuze project, ontworpen door de gerenommeerde architect Luis Machuca Santa-Cruz, belooft bezoekers een adembenemende reis door het hart van een van de meest betoverende landschappen van de provincie Malaga. Geïnspireerd door het succes van de Caminito del Rey, wordt dit avontuur, genaamd het Desfiladero del Tajo-pad, klaargestoomd om een must-visit bestemming te worden.

De Onthulde Route

Het Desfiladero del Tajo-pad begint zijn reis vanuit het gebied Campillo en leidt wandelaars door een nauwgezet gerestaureerd gedeelte van de Camino de La Albacara. Terwijl bezoekers deze schilderachtige route doorkruisen, zullen ze de historische Casa de Manolillo tegenkomen, een gebouw doordrenkt van lokale betekenis. Hier wordt een toegangscontrolepunt opgezet, om de veiligheid en het plezier van iedereen die aan dit avontuur begint, te waarborgen.

Het pad daalt vervolgens af naar de basis van de bekende 'New Bridge', een architectonisch wonder dat al lange tijd een symbool is van de charme van Ronda. Terwijl het pad de contouren van de kloof volgt, belooft het verbluffende panoramische uitzichten en een meeslepende ervaring met de natuurlijke schoonheid eromheen. Door zowel onder de 'New Bridge' als de 'Old Bridge' door te gaan, worden avonturiers getrakteerd op een uniek perspectief van deze iconische structuren, wat een vleugje ontzag toevoegt aan hun reis.

Laatste Bestemming: Hermitage of San Miguel

Terwijl het Desfiladero del Tajo-pad zich een weg baant langs de zijkant van de kloof, komt het tot een einde bij de hermitage van San Miguel, gelegen naast de historische Arabische baden. Deze laatste bestemming biedt niet alleen een rustig en schilderachtig slotstuk van de expeditie, maar nodigt bezoekers ook uit om de rijke culturele en architectonische erfgoed van de regio te verkennen.

Betrokkenheid van de Gemeenschap en Milieuoverwegingen

Met de goedkeuring van de tweede fase door het gemeentehuis groeit de anticipatie binnen de gemeenschap voor de positieve economische impact die dit project zal hebben. Lokale bedrijven, waaronder die in het gebied Campillo, staan op het punt te profiteren van de toegenomen voetgangersstroom, wat een domino-effect creëert dat de algehele vitaliteit van de regio verbetert.

Bovendien toont het project een toewijding aan milieuvriendelijkheid en het behoud van de natuurlijke schoonheid van Ronda. Door bestaande paden zorgvuldig te herstellen en hergebruiken, minimaliseert het Desfiladero del Tajo-pad zijn ecologische voetafdruk, waardoor bezoekers op verantwoorde wijze van de kloof kunnen genieten.


Terwijl Ronda de goedkeuring van de tweede fase van het Desfiladero del Tajo-project verwelkomt, kunnen zowel inwoners als toeristen uitkijken naar een opwindende ervaring die avontuur, geschiedenis en natuurlijke pracht naadloos combineert. De toewijding van de stad om haar toeristische aanbod te verbeteren, terwijl ze haar culturele en ecologische schatten behoudt, zet een prijzenswaardige norm voor verantwoorde en duurzame toeristische ontwikkeling.

Meer Spanje nieuws, klik hier