Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Uitbreiding van de Ronda kloof: gemeentehuis keurt tweede fase van Desfiladero del Tajo project goed

In een opwindende ontwikkeling voor zowel de lokale bevolking als toeristen heeft het gemeentehuis groen licht gegeven voor de tweede fase van een nieuw toeristisch attractieproject aan de voet van de iconische Ronda-kloof. Het ambitieuze project, ontworpen door de gerenommeerde architect Luis Machuca Santa-Cruz, belooft bezoekers een adembenemende reis door het hart van een van de meest betoverende landschappen van de provincie Malaga. Geïnspireerd door het succes van de Caminito del Rey, wordt dit avontuur, genaamd het Desfiladero del Tajo-pad, klaargestoomd om een must-visit bestemming te worden.

De Onthulde Route

Het Desfiladero del Tajo-pad begint zijn reis vanuit het gebied Campillo en leidt wandelaars door een nauwgezet gerestaureerd gedeelte van de Camino de La Albacara. Terwijl bezoekers deze schilderachtige route doorkruisen, zullen ze de historische Casa de Manolillo tegenkomen, een gebouw doordrenkt van lokale betekenis. Hier wordt een toegangscontrolepunt opgezet, om de veiligheid en het plezier van iedereen die aan dit avontuur begint, te waarborgen.

Het pad daalt vervolgens af naar de basis van de bekende 'New Bridge', een architectonisch wonder dat al lange tijd een symbool is van de charme van Ronda. Terwijl het pad de contouren van de kloof volgt, belooft het verbluffende panoramische uitzichten en een meeslepende ervaring met de natuurlijke schoonheid eromheen. Door zowel onder de 'New Bridge' als de 'Old Bridge' door te gaan, worden avonturiers getrakteerd op een uniek perspectief van deze iconische structuren, wat een vleugje ontzag toevoegt aan hun reis.

Laatste Bestemming: Hermitage of San Miguel

Terwijl het Desfiladero del Tajo-pad zich een weg baant langs de zijkant van de kloof, komt het tot een einde bij de hermitage van San Miguel, gelegen naast de historische Arabische baden. Deze laatste bestemming biedt niet alleen een rustig en schilderachtig slotstuk van de expeditie, maar nodigt bezoekers ook uit om de rijke culturele en architectonische erfgoed van de regio te verkennen.

Betrokkenheid van de Gemeenschap en Milieuoverwegingen

Met de goedkeuring van de tweede fase door het gemeentehuis groeit de anticipatie binnen de gemeenschap voor de positieve economische impact die dit project zal hebben. Lokale bedrijven, waaronder die in het gebied Campillo, staan op het punt te profiteren van de toegenomen voetgangersstroom, wat een domino-effect creëert dat de algehele vitaliteit van de regio verbetert.

Bovendien toont het project een toewijding aan milieuvriendelijkheid en het behoud van de natuurlijke schoonheid van Ronda. Door bestaande paden zorgvuldig te herstellen en hergebruiken, minimaliseert het Desfiladero del Tajo-pad zijn ecologische voetafdruk, waardoor bezoekers op verantwoorde wijze van de kloof kunnen genieten.

Terwijl Ronda de goedkeuring van de tweede fase van het Desfiladero del Tajo-project verwelkomt, kunnen zowel inwoners als toeristen uitkijken naar een opwindende ervaring die avontuur, geschiedenis en natuurlijke pracht naadloos combineert. De toewijding van de stad om haar toeristische aanbod te verbeteren, terwijl ze haar culturele en ecologische schatten behoudt, zet een prijzenswaardige norm voor verantwoorde en duurzame toeristische ontwikkeling.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram