Zomeropeningstijden beginnen in Malaga en stimuleren de lokale economie

Winkels en supermarkten in de Costa del Sol omarmen opening op zondagen en feestdagen

Het zomerseizoen is officieel van start gegaan aan de Costa del Sol in Spanje, wat goed nieuws betekent voor zowel bedrijven als winkelend publiek. Vanaf 4 juni zullen supermarkten en winkels in de regio hun deuren openen op zondagen en feestdagen, waardoor er 20 extra werkdagen beschikbaar komen voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Onder deze nieuwe regelgeving zullen verschillende steden in de provincie Málaga profiteren van verruimde openingstijden. De lijst omvat Algarrobo, Benalmádena, Estepona, Fuengirola, Málaga hoofdstad, Manilva, Marbella, Mijas, Nerja, Rincón de la Victoria en Vélez-Málaga. Gedurende het zomerseizoen zullen winkels in deze gebieden geopend zijn op de volgende data: 4, 11, 18 en 25 juni; 2, 9, 16, 23 en 30 juli; 6, 13, 15, 19, 20 en 27 augustus; en 3, 8, 10, 17 en 24 september.

Bovendien zullen commerciële etablissementen, warenhuizen en winkelcentra gedurende de maand september geopend blijven, wat zorgt voor een naadloze winkelervaring voor inwoners en bezoekers.

Deze beslissing om de openingstijden tijdens de zomerperiode te verruimen, is met enthousiasme ontvangen door zowel bedrijfseigenaren als winkelend publiek. De stap wordt gezien als een "zeer positieve" ontwikkeling, omdat het meer gemak biedt voor consumenten en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt voor een verhoogde omzet voor lokale bedrijven.

Het is echter belangrijk om op te merken dat deze verandering in openingstijden niet zonder uitdagingen is geweest. Met name de langere openingstijden van grote winkelcentra in deze toeristische gebieden hebben onbedoelde gevolgen gehad. Sinds het begin van de pandemie hebben ongeveer 1900 kleine winkels in de hoofdstad Málaga hun deuren moeten sluiten, met als gevolg het verlies van ongeveer 4000 lokale banen. De impact op deze kleine bedrijven benadrukt de noodzaak van een evenwichtige aanpak die rekening houdt met de belangen van alle betrokken partijen.

Desondanks heeft de beslissing om opening op zondagen en feestdagen toe te staan tijdens het zomerseizoen in de Costa del Sol tot doel te voldoen aan de eisen van zowel inwoners als toeristen, terwijl het ook de lokale economie stimuleert. Naarmate bedrijven zich aanpassen aan deze veranderingen, wordt gehoopt dat de regio in de komende maanden een toename zal zien in economische activiteit en werkgelegenheid.

Ter afsluiting markeert de introductie van openingstijden op zondagen en feestdagen voor supermarkten en winkels aan de Costa del Sol een belangrijke stap om tegemoet te komen aan de behoeften van een bruisende toeristische bestemming. Met meer toegankelijkheid en meer kansen voor handel belooft het zomerseizoen in Málaga een spannende en welvarende tijd te worden voor zowel inwoners als bezoekers.
Meer Spanje nieuws, klik hier