Bodegas Barón

Sinds 1631

Bodegas Barón is een traditioneel familiebedrijf met een gewortelde wijntraditie van bijna 400 jaar samen met de puurste voorhoede die investeert in het imago, de kwaliteit en de innovatie. Concepten die worden onderschreven door de oorsprongsbenamingen: Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda, Jerez - Xérès - Sherry, Jerez Azijn en Brandy uit Jerez. 

Bodegas Barón respecteren het milieu door gebruik te maken van 100% ecologische producten, waarbij ze zich inzetten voor de toekomst en duurzame ontwikkeling, met een maximale kwaliteitsgarantie voor al onze producten. 

DE WIJNGAARD

Momenteel heeft de familie Rodriguez Carrasco twee wijngaarden: 

El Poedo en El Hato. 

De wijngaard "El Poedo" is gelegen nabij "Los Pagos de Sanlucar de Barrameda", Jerez Superior-gebied op heuvels tegenover de monding van de rivier de Guadalquivir, heeft 47,16 hectare wijngaarden, albariza-land met permanent vocht uit de enclave, dat bevoorrechte omstandigheden biedt voor Liaan. 

Hetzelfde geldt voor de wijngaard “El Hato”, gelegen aan de ringweg A-480, die een kleine oppervlakte heeft van 5,7 hectare land albariza. 

DE KELDER

De Baron-wijnmakerijen bevinden zich in het bovenste kwart van de stad, tegenover de monding van de rivier de Guadalquivir, blootgesteld aan de wind van de Atlantische Oceaan. 

Mills wijnmakerijen 2e, de broederijen zijn verschillende schepen en dorpels, waar we de Manzanilla en Fino vonden, in de variëteit van wijnen onder flor, en Oloroso, Amontillado, room, Muscat, Pedro Ximenez en Medium in de variëteit aan wijnen van oxidatieve veroudering, het leven geven aan de merken Pino Viejo, Micaela, Atalaya, Baron, Xixarito en Soluqua. 

De centrale pakhuizen uit 1631 herbergen nog steeds de oude dekvloeren van D. Anselmo Paz. De somberheid van hun kelders is sterker en intiemer, hun bodemvocht is constant sprays zijn spaarzaam maar frequent, allemaal gekoppeld aan de rijping in Amerikaanse eikenhouten vaten maken deze wijnen een traktatie voor de smaak. 

Op nieuwe installaties van Bodegas Hato Meat zien we Oloroso-vaten verouderen.

www.bodegasbaron.es


Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12