Castillo de la Calahorra

Bezienswaardigheden in Andalusiê

Het Castillo de la Calahorra, ook wel bekend als het kasteel van Almodóvar del Río, is een middeleeuws fort in de stad Almodóvar del Río in de provincie Córdoba, Spanje. Het kasteel dateert uit de 8e eeuw en is gebouwd op een heuveltop met uitzicht op de rivier de Guadalquivir. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een Moors fort en werd later uitgebreid en versterkt door de christenen tijdens de Reconquista.

Het kasteel heeft een rechthoekige plattegrond met een centrale binnenplaats en is omgeven door een slotgracht en een ophaalbrug. De hoofdingang is via een torenpoort met een spitsboog. Het kasteel heeft verschillende torens en een donjon, de hoofdtoren en werd gebruikt als laatste redmiddel tijdens belegeringen. Het heeft ook een kapel en verschillende kamers die voor verschillende doeleinden werden gebruikt, zoals opslag, woonruimte en als gevangenis.

Het kasteel is goed bewaard gebleven en is open voor bezoekers. Het biedt een panoramisch uitzicht op het omliggende platteland en wordt beschouwd als een geweldig voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur. Het is een populaire toeristische attractie en een cultureel erfgoed.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12