Cortegana

gelegen in de Sierra de Aracena y Picos de Aroche

Cortegana een populaire bestemming voor wandelaars

Cortegana is een gemeente in de provincie Huelva, gelegen in het zuidwesten van Spanje. Het is gelegen in de Sierra de Aracena y Picos de Aroche, een bergketen die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en zijn rijke culturele erfgoed.

Een van de meest opvallende kenmerken van Cortegana is het middeleeuwse kasteel, dat dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel werd gebouwd door de Almohaden, een islamitische dynastie die in de 12e en 13e eeuw over grote delen van Spanje regeerde. Het kasteel werd later uitgebreid door de christelijke koningen van Castilië en Aragon en speelde een belangrijke rol in de verdediging van de grens tussen de christelijke en islamitische gebieden van Spanje.

Naast het kasteel zijn er nog andere bezienswaardigheden in Cortegana, zoals de Iglesia de San Sebastián, een kerk uit de 16e eeuw met een opvallende barokke gevel. Ook de Plaza de Toros, een arena voor stierengevechten uit de 19e eeuw, is een bezoek waard.

Cortegana ligt in een gebied dat bekend staat om zijn gastronomie, vooral om zijn ham en andere vleeswaren. De regio produceert ook heerlijke kaas en olijfolie. Er zijn verschillende restaurants in Cortegana die deze lokale specialiteiten serveren.

Vanwege de prachtige omgeving is Cortegana een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse tochten. De Sierra de Aracena y Picos de Aroche is een beschermd natuurgebied en herbergt een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten, waaronder verschillende soorten vogels en vlinders.

In de zomer vinden er verschillende feesten en festivals plaats in Cortegana, waarbij de lokale bevolking traditionele kleding draagt en muziek maakt. Een van de belangrijkste festivals is de Romería de la Virgen de la Piedad, een bedevaart naar de kapel van de Maagd van Barmhartigheid, die elk jaar in september plaatsvindt.

Kortom, Cortegana is een charmante gemeente met een rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke omgeving. Het is een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust, cultuur en gastronomie, en voor wandelaars en natuurliefhebbers die willen genieten van de prachtige Sierra de Aracena y Picos de Aroche.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12