El Rocío

Romería del Rocío

El Rocío, een kleine stad in de provincie Huelva

El Rocío is een kleine stad in de provincie Huelva, in het zuiden van Spanje. Het is vooral bekend vanwege de jaarlijkse bedevaart die daar plaatsvindt, de Romería del Rocío, die jaarlijks in mei of juni wordt gehouden.

De Romería del Rocío is een van de grootste en meest spectaculaire bedevaarten ter wereld. Elk jaar trekken honderdduizenden pelgrims uit heel Spanje en zelfs daarbuiten naar El Rocío om de Maagd van El Rocío te eren. De bedevaart duurt meestal enkele dagen en eindigt met een grote mis op Tweede Pinksterdag.

Tijdens de bedevaart dragen de pelgrims traditionele kleding en reizen ze te voet, te paard of in wagens die worden getrokken door ossen of ezels. Ze dragen vaak grote parasols en vlaggen en zingen en dansen op de muziek van flamencogitaren en trommels.

El Rocío is ook de thuisbasis van de Hermandad del Rocío, een religieuze broederschap die verantwoordelijk is voor de organisatie van de bedevaart. De broederschap heeft een indrukwekkend hoofdkantoor in El Rocío, dat het hele jaar door te bezoeken is en dat een schat aan religieuze kunst en artefacten herbergt.

Naast de bedevaart heeft El Rocío nog andere bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld het Nationaal Park Doñana, een van de grootste en belangrijkste wetlands van Europa. Het park is de thuisbasis van vele zeldzame en bedreigde diersoorten, waaronder de Iberische lynx en de Spaanse keizerarend.

In de stad zelf vind je verschillende restaurants, bars en winkels waar je de lokale keuken en cultuur kunt ontdekken. Er zijn ook enkele interessante kerken en kapellen, waaronder de beroemde Ermita de El Rocío, waar de Maagd van El Rocío wordt vereerd.

Kortom, El Rocío is een fascinerende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis, cultuur en religie van Andalusië, en die graag deelneemt aan een van de meest indrukwekkende bedevaarten ter wereld.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12