Golfen aan de Costa del Sol

De prachtige courts in de Malaga, Andalusië

De prachtige golf resorts van de Costa del Sol

Golf is een populaire sport in Andalusië. De regio heeft een groot aantal golfbanen die golfers van over de hele wereld aantrekken vanwege het prachtige weer, de uitdagende banen en de adembenemende uitzichten.

Er zijn golfbanen in de buurt van de kustlijn en in het binnenland, met een gevarieerd terrein en ontworpen door enkele van de meest gerenommeerde golfarchitecten ter wereld. De meeste golfbanen bieden ook faciliteiten zoals clubhuizen, pro shops, restaurants en oefenfaciliteiten.

Enkele van de bekendste golfbanen in Andalusië zijn onder meer Valderrama, gelegen in Sotogrande, dat vaak wordt beschouwd als de beste golfbaan in Spanje en een van de beste ter wereld. Andere topbanen zijn La Reserva, Finca Cortesin, Real Club de Golf de Sotogrande, Real Club Sevilla Golf en San Roque Club.

Naast deze topbanen zijn er ook vele andere banen in de regio, variërend van openbare banen tot privéclubs. Golfen in Andalusië is populair vanwege het gunstige klimaat, de prachtige natuurlijke omgeving en de uitstekende faciliteiten.

In het algemeen zijn de meeste golfbanen in Andalusië het hele jaar geopend, hoewel sommige mogelijk tijdelijk gesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden of speciale evenementen. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral tijdens het hoogseizoen.

Als u wilt golfen in Andalusië, kunt u het beste zoeken naar een golfbaan in de buurt van uw verblijfplaats. 

Baviera Golf

op 20 minuten van Casa VIVAndalusia

In de uitlopers van de Sierra de la Almijara

Baviera Golf ligt in de uitlopers van de Sierra de la Almijara op slechts 500 meter van Caleta de Vélez met zijn jachthaven en prachtige stranden. Baviera golf is ontworpen door door José María Cañizares, een prestigieus professioneel golfer, met een record van 5 tornooien en 2 wereldkampioenschappen.

Baviera golf teld 18 holes met kenmerkende brede greens met een grote verscheidenheid aan obstakels, ideaal voor alle handicaps.

De verscheidenheid aan holes en het onovertroffen uitzicht op zowel de Middellandse Zee als de bergen zorgen ervoor dat u kunt genieten en delen van een onvergetelijke dag op Baviera Golf.

Añoreta Golf

op 25 minuten van Casa VIVAndalusia

Campo Añoreta Golf

Añoreta Golf is een, in 1990 door José María Cañizares, aan de voet van de middellandse zee ontworpen golfbaan/club  met 18 holes 72 par met een totale lengte van 6km. De baan is ontworpen zodat het voor alle niveau (handicap) spelers een uitdaging vormt.

Torrequebrada Golf

op 1 uur van Casa VIVAndalusia

Eén golfbaan, duizend sensaties

De karakteristieke 18 courts van Torrequebrada golf werden ontworpen door José Gancedo, gekend als de "Picasso del Golf", in 1976.
Het is steeds genieten op het golfterrein dat gelegen is tussen de zee en de bergen in het hartje van de
Costa del Sol.

Antequera Golf

op 1 uur van Casa VIVAndalusia

De 18 holes golfbanen van Antequera golf op een oppervlakte van 50 hectare is in 2003 ontworpen door Ryder Cup-speler, José Mª Cañizares. Deze courts staan bekend als een veeleisende golfbaan met 145 pistes.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285