Ojén

Het witte bergdorpje Ojén op een steenworp van Marbella

Ojen  omgeven door boomgaarden, heeft nog steeds zijn oorspronkelijke Arabische lay-out, met huizen die op verschillende niveaus zijn gebouwd om de berghelling waarop ze staan ​​te herbergen, en wordt beschouwd als een van de mooiste in de provincie. Het dorp ligt tussen de Sierra Blanca en de Sierra Alpujata (achter Marbella), waar de Juanar-vallei, een punt van immense natuurlijke schoonheid, wordt benadrukt.

Bezienswaardigheden

  • Castillo de Solí­s
  • la Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación de estilo mudéjar

De geschiedenis van Ojén gaat terug tot de prehistorie, met archeologische vindplaatsen die bewijzen van menselijke bewoning uit de oudheid. Tijdens de Moorse overheersing was Ojén een belangrijk centrum voor landbouw en handel, en er zijn restanten van de Moorse bezetting te zien, zoals de overblijfselen van de oude stadsmuur.

In de moderne tijd is Ojén bekend om zijn natuurlijke schoonheid, waaronder de Sierra de las Nieves natuurpark, en is het een populaire toeristische bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning in een natuurlijke omgeving. Het dorp heeft ook een levendige traditie van muziek en dans, en wordt elk jaar bezocht door toeristen die op zoek zijn naar lokale festivals en evenementen.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Ojen zijn: Istan, Benahavis en Marbella.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12