Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Sendero Ronda – Pilar de Coca

Prachtige vergezichten en historische overblijfselen

Pilar de Coca - Ronda

"De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar uit het kijken met nieuwe ogen." - Marcel Proust

+9
°
C
H: +12°
L: +
Ronda
Vrijdag, 23 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+ +11° +10° + +10° +12°
+ + + + + +

Sendero Ronda – Pilar de Coca

Om onze verkenning van het Sendero Ronda – Pilar de Coca – PR-A 71 te beginnen, moeten we ons bij het overdekte gemeentelijk sportcentrum bevinden, vlakbij het Comarcal de la Serranía-ziekenhuis en de beurs van Ronda. Langs de zijkant van de beurs loopt een geasfalteerde weg die we moeten nemen. We steken een brug over de Toma-beek over, en al snel wordt de weg onverhard, waar we beginnen aan een geleidelijke beklimming van de Pastora-heuvel, tussen een rij moerbeibomen en platanen.

Van asfalt naar onverhard terrein

Onderweg zullen we vaak enkele rood-witte markeringen zien die toebehoren aan de langeafstandsroute GR-243 Sierra de las Nieves, die door de hele Biosfeerreservaat van de Sierra de las Nieves loopt. Bijna ongemerkt bereiken we de top van de Bilbao-pas, vanwaar we een wijds uitzicht hebben over de Aguaya-vlaktes. We zien de Sierra Hidalga voor ons, met de bekende Peineta (1.504 m), en aan de rechterkant zien we telecommunicatiemasten.

Afdalen naar de vlaktes

Terwijl we afdalen naar de uitgestrekte vlaktes met graanvelden, kleine percelen olijfbomen en enkele wijngaarden, passeren we na ongeveer twee kilometer het Cortijo La Venta, een oud herenhuis genaamd Venta Ramirón. Links van dit huis begint een pad dat we moeten nemen, waarmee we de Camino de Yunquera verlaten en verder gaan langs een veepad genaamd Cordel del Camino de los Pescadores.

Langs historische paden

We passeren velden en vervolgens een steeneikbos, een voorbeeld van het oorspronkelijke landschap van deze landbouwvelden nabij de stad. We blijven altijd op het hoofdpad, negeren enkele zijpaden die het bos inlopen. Onze volgende stop is de rustplaats en drinkplaats van de Pilar de Coca, een belangrijk herkenningspunt waar de Cordel del Camino los Pescadores en de Camino del Capitán samenkomen.

Prachtige vergezichten en historische overblijfselen

Na het oversteken van de carretera met de nodige voorzichtigheid en het vinden van het pad aan de overkant, volgen we de Cañada Real de Córdoba y Granada, parallel aan het spoorwegtraject. We passeren de Venta La Cordoniz en komen vervolgens uit op de Calle Santa María de la Cañada. Hier nemen we links een onderdoorgang om toegang te krijgen tot het trottoir dat afdaalt vanaf het Comarcal de la Serranía-ziekenhuis en dat ons terugbrengt naar het startpunt van deze route.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram