Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

16 JULI: FIESTA DE LA VIRGEN DEL CARMEN

In het midden van juli komen de steden en vissersdorpjes langs de zuidkust van Spanje tot leven met levendige vieringen ter ere van la Virgen del Carmen, de beschermheilige en beschermer van zeelieden. Deze traditionele fiesta heeft een diepe culturele betekenis en brengt hulde aan het maritieme erfgoed van de regio. Een van de beste plaatsen om dit spektakel te aanschouwen is in het kustplaatsje Estepona, hoewel er ook grote evenementen plaatsvinden in Málaga, Nerja, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Marbella.

Tijdens de Fiesta de la Virgen del Carmen wordt een beeld van de Maagd Maria door de straten gedragen te midden van vrolijke muziek, kleurrijke versieringen en een aanstekelijke sfeer van opwinding. Het beeld wordt liefdevol versierd en gedragen door de lokale bevolking, die gepassioneerd deelnemen aan de processie en hun devotie aan de heilige tonen. De processie komt meestal tot een hoogtepunt in de haven, waar het beeld op een prachtig versierde boot wordt geplaatst voor een symbolische vaart langs de kust.

De aanwezigheid van de zee is essentieel voor deze viering, omdat het de verbinding vertegenwoordigt tussen de gemeenschappen en hun zeevaarttradities. Vissers, zeelieden en liefhebbers van de zee komen samen om eer te betuigen en bescherming te zoeken bij la Virgen del Carmen voor een veilig en voorspoedig jaar. Het is een moment van eenheid, waarbij de hele gemeenschap deelneemt aan de festiviteiten en hun band met de oceaan en haar zegeningen versterkt.

Estepona, met zijn schilderachtige kustlandschap, biedt een bijzonder betoverend decor voor de Fiesta de la Virgen del Carmen. Bezoekers kunnen de indrukwekkende processie aanschouwen, zich onderdompelen in de levendige sfeer en de rijke maritieme cultuur van de regio ervaren. Vergelijkbare evenementen in andere kustplaatsen langs de Costa del Sol bieden ook een glimp van deze boeiende traditie.

Voor degenen die van plan zijn om deel te nemen, is het raadzaam om de officiële website van Andalusië (www.andalusia.com) of lokale bronnen te raadplegen voor specifieke details over de festiviteiten in elke stad. De belangrijkste dag van viering is meestal op 16 juli, maar het is vermeldenswaard dat de fiesta zich over meerdere dagen kan uitstrekken, met extra activiteiten zoals livemuziek, traditionele dansen en culinaire lekkernijen.

De Fiesta de la Virgen del Carmen is een buitengewone uiting van devotie, erfgoed en gemeenschapsgeest. Het herinnert aan de vitale rol die de zee speelt in het leven van kustplaatsen in Zuid-Spanje en het respect dat ze hebben voor la Virgen del Carmen, de beschermster van zeelieden. Deze viering is niet alleen een cultureel evenement, maar ook een prachtige uitdrukking van dankbaarheid en hoop, die blijvende herinneringen creëert voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto www.andalucia.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram