Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

50STE VERJAARDAG OVERLIJDEN PABLO PICASSO OP 8 APRIL (1973)

Op 8 april 2023 is het precies 50 jaar geleden dat de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso overleed op 91-jarige leeftijd. Picasso was een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw en wordt nog steeds gezien als een van de grootste kunstenaars aller tijden.

Picasso werd geboren op 25 oktober 1881 in Málaga, Spanje, en begon op jonge leeftijd met tekenen en schilderen. Hij verhuisde later naar Parijs, waar hij zich aansloot bij een groep kunstenaars die bekend stond als de avant-garde. Hier ontwikkelde hij zijn eigen stijl, die bekend zou worden als het kubisme.

Het kubisme was een revolutionaire beweging die de traditionele manier van schilderen uitdaagde en de wereld op een nieuwe manier liet zien. In plaats van een afbeelding van de werkelijkheid te schilderen, braken kubistische kunstenaars de werkelijkheid op in geometrische vormen en kleurvlakken. Dit leidde tot een geheel nieuwe manier van kijken naar kunst en inspireerde vele latere kunstenaars.

Picasso was echter niet beperkt tot het kubisme en werkte in vele verschillende stijlen, zoals het surrealisme en het neoclassicisme. Hij schilderde ook vele beroemde werken, zoals Les Demoiselles d'Avignon en Guernica, die beide nu worden beschouwd als meesterwerken van de moderne kunst.

Picasso's invloed reikte verder dan alleen de kunstwereld. Hij was een cultureel icoon en werd gevierd als een symbool van de moderniteit en de avant-garde. Zijn werk inspireerde de mode, de literatuur en de muziek, en zijn persoonlijkheid en levensstijl waren even iconisch als zijn kunst.

Picasso stierf op 8 april 1973 in Mougins, Frankrijk, op 91-jarige leeftijd. Zijn dood werd wereldwijd herdacht en zijn nalatenschap blijft nog steeds voortleven. Zijn werk is te vinden in de collecties van 's werelds belangrijkste musea en wordt nog steeds bewonderd door kunstliefhebbers over de hele wereld. Zijn naam is synoniem geworden voor innovatie, creativiteit en vrijheid van expressie.Picasso museum Malaga
Casa Natal Picasso Malaga
Bestel hier uw ticket voor het museum
(c) foto:  Portada de n.º especial de la revista LIFE, dedicado a Picasso (27 de diciembre de 1968) 
Meer Spanje nieuws

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram