Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Andalusische parel Málaga toppresteerder in wereldwijde enquête als beste expatbestemming

In een recente peiling uitgevoerd door Forbes in samenwerking met InterNations, een wereldwijd netwerk voor expats, is Málaga, een bruisende stad in Andalusië, Spanje, naar voren gekomen als de onbetwiste winnaar en heeft het de titel van de beste plek ter wereld om te wonen en te werken voor expats veroverd. De enquête, met reacties van 12.000 expats uit 177 nationaliteiten die in 181 landen verblijven, onderzocht verschillende factoren zoals levenskwaliteit, waar voor je geld en het gemak van vestigen om de ultieme expatbestemming te bepalen.

De Spaanse triomf

Spanje toonde zijn aantrekkingskracht op expats, met drie steden die het tot de top twintig haalden. Naast Málaga behaalden ook Alicante en Valencia posities, wat benadrukt dat het land aantrekkelijk is voor individuen die op zoek zijn naar een vervullende en verrijkende expatervaring. Het triomferende trio benadrukte de unieke mix van culturele rijkdom, aangenaam klimaat en gastvrije sfeer in Spanje.

Málaga's opmars

Málaga, bekend om zijn historische charme, adembenemende landschappen en levendige culturele scene, overtrof andere wereldsteden in de enquête. Expats in Málaga prezen de stad om zijn uitzonderlijke levenskwaliteit, waarbij factoren als diverse recreatiemogelijkheden, vriendelijke lokale bevolking en een kosten van levensonderhoud die uitstekende waar voor je geld biedt, werden benadrukt.

Factoren in de enquête

Forbes en InterNations hanteerden een allesomvattende benadering om de expatervaring in verschillende steden te beoordelen. Levenskwaliteit, een cruciale factor voor expats, werd beoordeeld op basis van aspecten zoals gezondheidszorg, veiligheid en algemeen welzijn. Waar voor je geld omvatte de betaalbaarheid van leven in de stad, rekening houdend met huisvesting, transport en dagelijkse uitgaven. Bovendien speelde het gemak van vestigen, inclusief aspecten zoals taalbarrières en integratie in de lokale gemeenschap, een cruciale rol bij het bepalen van de ranglijst.

Wereldwijde expat-hotspots

Afgezien van de Spaanse triomf, kenmerkte de top twintig expat-bestemmingen zich door een gevarieerde reeks steden over de hele wereld. Van het Midden-Oosten met Ras Al Khaimah en Abu Dhabi tot de Europese charme van Amsterdam, Barcelona en Zürich, hebben expats een overvloed aan opties als het gaat om het vinden van hun ideale thuis weg van huis. De lijst omvatte ook Aziatische metropolen zoals Kuala Lumpur en Bangkok, waarbij de wereldwijde aard van expatgemeenschappen werd benadrukt.

De kroning van Málaga als de beste plek ter wereld voor expats onderstreept de uitzonderlijke aantrekkingskracht van de stad en het bredere aantrekkingsgebied van Spanje als expatparadijs. De uitgebreide evaluatie van verschillende factoren in de enquête biedt waardevolle inzichten voor individuen die overwegen naar het buitenland te verhuizen. Terwijl expats blijven streven naar nieuwe horizonnen, blijft het wereldwijde landschap van topbestemmingen dynamisch, met een overvloed aan mogelijkheden voor degenen die op zoek zijn naar een vervullende en verrijkende expatervaring.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram