Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

'BELASTINGPARADIJS' DORP IN DE SERRANÍA DE RONDA TREKT DUIZENDEN AUTO'S PER JAAR VOOR REGISTRATIE AAN

Verscholen in het pittoreske Serranía de Ronda-gebied van Spanje heeft het dorp Montejaque bekendheid verworven als belastingparadijs voor autoregistratie. Met zijn opmerkelijk lage autobelastingtarieven is dit schilderachtige dorp een magneet geworden voor autoverhuur- en transportbedrijven, die elk jaar duizenden registraties aantrekken.

De aantrekkingskracht van Montejaque ligt in zijn gunstige belastingbeleid, dat aanzienlijke kostenvoordelen biedt voor bedrijven in de autoverhuur- en transportsector. Terwijl naburige regio's en steden hogere autobelastingtarieven hanteren, is Montejaque een aantrekkelijk alternatief dat bedrijven in staat stelt hun kosten aanzienlijk te verlagen.

Vergelijking van belastingtarieven: Om een beeld te geven van het grote contrast in belastingen, kunnen we kijken naar de volgende voorbeelden voor auto's tot 11,99 belastbare paardenkracht (PK) en auto's met belastbare PK tussen 12 en 15,99 in Montejaque: de wegenbelasting bedraagt respectievelijk 8,52 euro en 17,99 euro. Ter vergelijking, in Malaga stad gelden aanzienlijk hogere tarieven van 65,80 euro en 138,90 euro voor dezelfde categorieën. Deze bevindingen zijn gebaseerd op een rapport van de chauffeursvereniging AEA, die 25 gebieden in Spanje heeft geïdentificeerd die belastingparadijzen zijn geworden.

Als gevolg daarvan zijn autoverhuur- en transportbedrijven massaal naar Montejaque getrokken om te profiteren van de financiële voordelen die het biedt. Met een toename van het aantal registraties is het dorp getransformeerd tot een bruisend centrum van activiteit, overspoeld door voertuigen.

De voordelen van het registreren van voertuigen in Montejaque zijn tweeledig. Ten eerste kunnen bedrijven profiteren van de aanzienlijk lagere belastingtarieven, waardoor ze aanzienlijke bedragen kunnen besparen. Dit stelt hen op hun beurt in staat om concurrerende prijzen aan te bieden aan hun klanten, waardoor Montejaque een aantrekkelijke keuze is voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare transportoplossingen.

Ten tweede is de strategische ligging van het dorp in de regio Serranía de Ronda ideaal voor bedrijven in de autoverhuur- en transportsector. De nabijheid van populaire toeristische bestemmingen en belangrijke transportroutes maakt het een handige uitvalsbasis voor het bedienen van zowel lokale als internationale klanten.

De toename van het aantal voertuigregistraties heeft niet alleen economische voordelen voor Montejaque met zich meegebracht, maar heeft ook lokale bedrijven en werkgelegenheid gestimuleerd. De toegenomen activiteit heeft het toerisme een impuls gegeven, waarbij bezoekers de schilderachtige schoonheid van de regio verkennen en genieten van het gemak van toegankelijk vervoer.

Hoewel het belastingparadijsstatuut van Montejaque ongetwijfeld voordelig is geweest voor autoverhuur- en transportbedrijven, heeft het ook debatten en discussies op gang gebracht over de bredere implicaties van dergelijke praktijken. Critici beweren dat de lage belastingtarieven van het dorp kunnen leiden tot verminderde belastinginkomsten voor de bredere regio of het land als geheel. Daarnaast zijn er zorgen geuit over mogelijke mazen in de wet en de behoefte aan strengere regelgeving om eerlijke concurrentie binnen de sector te waarborgen.

Het fenomeen van de opkomst van Montejaque als belastingparadijs voor autoregistratie benadrukt de complexe wisselwerking tussen zakelijke belangen, regionaal beleid en bredere implicaties voor belastingstelsels. Terwijl het dorp blijft aantrekken bedrijven die financiële voordelen zoeken, is het nog maar de vraag hoe beleidsmakers de uitdagingen en kansen zullen aanpakken die gepaard gaan met dit unieke economische landschap.

Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Pixabay: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/snelheidsmetermeter-lezen-op-nul-104836/

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram