Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

BEPERKINGEN GAAN VAN KRACHT OP 13 STRANDEN VAN CABO DE GATA VANAF DIT WEEKEND

Nu het zomerseizoen in volle gang is, heeft de regering van Andalusië beperkingen opgelegd aan 13 stranden rondom het natuurpark Cabo de Gata-Nijar. Deze maatregelen zijn bedoeld om het groeiende aantal toeristen te beheersen en de lokale flora en fauna en het welzijn van de bewoners te behouden. Vanaf zaterdag 17 juni zal gedurende in totaal 100 dagen de toegang tot deze kustplaatsen gereguleerd zijn.

De delegatie voor Duurzaamheid, Milieu en Blauwe Economie heeft consequent maatregelen genomen om ongeoorloofde toegang met voertuigen tot de stranden in het district San José, gelegen binnen het natuurpark, te beperken. Deze maatregelen zijn essentieel voor het behoud van de natuurlijke en culturele hulpbronnen, het landschap en de milieuwaarden van het park, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een ordelijk gebruik door het publiek en toeristisch plezier.

De noodzaak van de beperkingen van dit jaar wordt toegeschreven aan de overmatige toestroom van bezoekers met motorvoertuigen tijdens de zomermaanden. De regering acht het essentieel om een evenwicht te vinden tussen het tegemoetkomen aan toeristen en het beschermen van het fragiele ecosysteem.

De getroffen stranden zijn onder andere Playa de los Genoveses, Cala de los Amarillos, Cala Príncipe, Cala Chica del Barronal, Playa del Barranco del Barronal, Cala Grande del Barronal, Playa del Paredón, Playa del Barronal, Cala Palmito, Playa de Mónsul, Cala de la Media Luna, Cala Chicré en Cala Carbón.

Vanaf nu tot en met zondag 24 september zullen speciale patrouilles de grenzen van deze 13 stranden bewaken, toezicht houden op de toegang van voertuigen en zorgen voor duidelijke uitgangsroutes in geval van noodgevallen.

Torres y González SL heeft de opdracht gekregen om deze diensten te verzorgen. Dit jaar zullen zij zes euro in rekening brengen, een verhoging ten opzichte van de vorige vergoeding van vijf euro, voor toegang tot de stranden. De aangewezen parkeerplaats biedt plaats aan maximaal 400 voertuigen en zodra deze capaciteit is bereikt, worden er geen verdere voertuigen toegelaten.

Om de toegang voor bezoekers te vergemakkelijken, zal er vanaf 1 juli een pendelbusdienst beschikbaar zijn tussen het natuurpark Cabo de Gata-Nijar en het centrum van San Jose. Tickets voor de bus kunnen vooraf online worden gekocht op www.autocaresbernardo.com, tot de dag voor vertrek, wat een handige optie biedt voor degenen die het gebied willen verkennen zonder gebruik te maken van privévoertuigen.

Deze maatregelen tonen de toewijding van de regering aan om de natuurlijke schoonheid van het natuurpark Cabo de Gata-Nijar te behouden, terwijl ze zorgen voor een positieve en duurzame ervaring voor zowel bewoners als toeristen. Door het beheersen van het aantal bezoekers en het beperken van de toegang met voertuigen, streeft de regio ernaar haar unieke omgeving te beschermen, zodat toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto www.andalucia.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram