Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Blas Infante: vader van het Andalusische nationalisme

Het leven van Blas Infante

Blas Infante werd geboren in 1885 en groeide op in Casares. Zijn familie leed onder de economische crisis van 1898, waardoor hij zijn studies moest onderbreken. Hij werkte als griffier en studeerde tegelijkertijd rechten in Granada.

Tijd als activist en schrijver

In 1916 nam Blas Infante de leiding van het Centro Andaluz de Sevilla op zich, waar hij het tijdschrift Andalucí oprichtte. Hij publiceerde zijn boek Motamid, último rey de Sevilla in 1920. Het Andalusische centrum werd verboden in 1923, dus verhuisde hij naar Isla Cristina.

Politieke betrokkenheid en onderdrukking

Na de proclamatie van de Tweede Spaanse Republiek in 1931, werd hij voorzitter van de Junta Liberalista de Andalucía. Hij stelde zich kandidaat voor de Federale Democratische Republikeinse Partij, maar werd niet verkozen. Ondanks zijn politieke betrokkenheid werd hij gevangengezet door aanhangers van Franco.

Tragische einde van een nationalistisch figuur

Op 11 augustus 1936 werd Blas Infante op de weg van Sevilla naar Carmona geëxecuteerd door aanhangers van Franco. Hij had acht dagen in gevangenschap doorgebracht. Zijn dood markeerde het einde van een belangrijke figuur in het Andalusische nationalisme.

Ter conclusie

Blas Infante wordt gezien als de vader van het Andalusische nationalisme vanwege zijn inzet voor de culturele en politieke belangen van de regio. Zijn leven en werk hebben een blijvende invloed gehad op de identiteit van Andalusiërs en blijven een inspiratie voor velen die streven naar autonomie en erkenning binnen Spanje.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.casares.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram