Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Bodas de Isabel de Segura: Een Uniek Feest

Elk jaar, van 15 tot 18 februari, dompelt de stad Teruel zich onder in middeleeuwse nostalgie om het drama van de "Amantes de Teruel" te herbeleven. Dit unieke evenement, uitgeroepen tot Nationaal Toeristisch Belang, neemt bezoekers mee naar de 13e eeuw. Het brengt de meest ontroerende scènes van het verhaal van de geliefden die eeuwige liefde zwoeren, tot leven.

Middeleeuwse Sfeer en Ontroerende Scènes

Gedurende de maand februari kleedt Teruel zich in de magie van de Middeleeuwen. Waarbij de straten worden omgetoverd tot een levendig decor van het verhaal van de Amantes. Van de imposante intocht van de troepen van Aragón tot de meest intieme scènes van het tragische verhaal, wordt de stad een canvas waar elk detail telt. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in exposities, concerten en proeverijen van typische producten die de essentie van die tijd oproepen.

Europa Verliefd: Teruel in het Netwerk van Liefdesverhalen

Teruel staat niet alleen in deze viering. Het maakt deel uit van het netwerk Europa Verliefd, samen met andere steden die tijdloze liefdesverhalen delen. Elke stad heeft zijn eigen charme en verhaal dat een blijvende indruk heeft achtergelaten op het grondgebied. De verbinding tussen deze locaties creëert een cultureel weefsel dat wordt samengeweven door emoties en liefdesverhalen.

Mausoleum Amantes: Verder dan het Jaarlijkse Feest

Voor degenen die betoverd raken door de tragedie van de Amantes, biedt Teruel de mogelijkheid om op elk moment van het jaar hun geschiedenis te verkennen. Het Mausoleum Amantes herbergt een uitgebreide tentoonstelling die bezoekers onderdompelt in de meest intieme details van het verhaal. Bovendien rusten de protagonisten van dit tragische verhaal in de vorm van mummies. Waardoor een nauwe ontmoeting met het verleden ontstaat en een tastbare verbinding met de legende die door de eeuwen heen is blijven bestaan.

Conclusie: Een Onderdompeling in de Geschiedenis en Eeuwige Liefde

De viering van de Bodas de Isabel de Segura in Teruel gaat verder dan een eenvoudig evenement. Het is een kans om onder te dompelen in de rijke geschiedenis van de stad en een romance te herleven die de tand des tijds heeft doorstaan. De verbinding met het netwerk Europa Verliefd voegt een speciale dimensie toe. Waarbij wordt getoond hoe liefdesverhalen plaatsen op afstand kunnen verbinden via het onzichtbare draad van menselijke emoties. En hoewel de jaarlijkse festiviteiten prachtig zijn, biedt het Mausoleum Amantes de mogelijkheid om op elk moment de geschiedenis te verkennen, als herinnering dat eeuwige liefde seizoenen en eeuwen overstijgt. In Teruel ademt elke straat de essentie van een vervlogen tijdperk uit. Teruel nodigt bezoekers uit om zich onder te dompelen in een unieke ervaring die een blijvende indruk achterlaat.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram