Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

CANILLAS DE ACEITUNO EN HET ERFGOED VAN ZIJDE

In de schilderachtige regio Andalusië, Spanje, ligt het charmante dorp Canillas de Aceituno. Bekend om zijn witgekalkte huizen, smalle kinderkopjesstraten en adembenemend uitzicht op de Sierra Tejeda-bergen, heeft dit pittoreske dorp een geschiedenis die verder reikt dan zijn idyllische voorkomen. Een intrigerend aspect van de geschiedenis van Canillas de Aceituno is de onverwachte connectie met de wereld van zijde.

De Zijderoute

De Zijderoute, een historisch netwerk van handelsroutes dat het Oosten en het Westen verbond, vergemakkelijkte eeuwenlang de uitwisseling van goederen, cultuur en ideeën. Hoewel Canillas de Aceituno misschien een onwaarschijnlijke halte lijkt langs deze oude route, tonen historische documenten een fascinerende verbinding tussen het dorp en de zijdehandel.

Zijderupsen in Andalusië

In de 15e eeuw, tijdens de periode van Moorse overheersing in Spanje, bloeide de zijdeproductie op in Andalusië. Canillas de Aceituno, met zijn gunstige klimaat en overvloedige moerbeibomen, werd een centrum voor zijderupskweek. Moerbeibladeren zijn de belangrijkste voedselbron voor zijderupsen, en de moerbei boomgaarden van de regio boden een ideale omgeving voor de zijderupsen om te gedijen.

Lokale Zijde-industrie

Naarmate de zijdeproductie bloeide, werden de inwoners van Canillas de Aceituno bedreven zijde-ambachtslieden. Het proces van zijdeproductie omvat het zorgvuldig kweken van zijderupsen, het oogsten van hun cocons en vervolgens het spinnen van de zijdevezels tot garen. Bedreven ambachtslieden in het dorp beheersten deze technieken, waardoor een lokale zijde-industrie ontstond die welvaart bracht aan de gemeenschap.

Culturele Impact

De invloed van zijdeproductie op Canillas de Aceituno strekte zich uit voorbij economische voordelen. De ingewikkelde kunst van zijde weven werd diep verankerd in de culturele identiteit van het dorp. Lokale folklore en tradities incorporeerden vaak elementen van zijdeproductie, en de kennis die van generatie op generatie werd doorgegeven, droeg bij aan het behoud van dit unieke aspect van het erfgoed van Canillas de Aceituno.

Achteruitgang en Erfgoed

De neergang van de zijde-industrie in Andalusië begon in de 17e eeuw als gevolg van verschillende factoren, waaronder economische veranderingen en de introductie van alternatieve materialen. Ondanks de afname is het erfgoed van de zijdeproductie vandaag de dag nog steeds zichtbaar in Canillas de Aceituno. Bezoekers kunnen historische sites verkennen die verband houden met zijdeproductie, zoals oude zijdemolens en moerbei boomgaarden, waardoor ze een glimp opvangen van het rijke verleden van het dorp.

De onverwachte link van Canillas de Aceituno met de zijdehandel voegt een boeiende laag toe aan zijn reeds fascinerende geschiedenis. Het dorp staat als een getuigenis van de veerkracht en aanpassingsvermogen van gemeenschappen door de eeuwen heen. Terwijl bezoekers door zijn charmante straten dwalen en genieten van het prachtige uitzicht, worden ze herinnerd aan de zijden draden die ooit door de stof van dit opmerkelijke dorp liepen, waardoor het verbonden was met de bredere wereld langs de oude Zijderoute

.Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram