Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Culinaire briljantie neemt centraal podium: de Michelin gids Spanje 2024 onthult nieuwe sterren

In een historische mijlpaal voor de Spaanse gastronomie onthulde de MICHELIN Gids Spanje 2024 selectieceremonie op de avond van 28 november 2023 de toevoeging van twee nieuwe restaurants met Drie MICHELIN Sterren - Disfrutar in Barcelona en Noor in Córdoba. Deze prestatie stuwt Spanje naar een ongekende hoogte met in totaal 15 vestigingen die nu zijn versierd met de prestigieuze Drie MICHELIN Sterren.

De onthullingsceremonie toonde niet alleen de verhoogde status van gevestigde culinaire iconen, maar ook de opkomst van nieuwe sterren in de gastronomische melkweg. Een opmerkelijk hoogtepunt is de erkenning van 1 nieuw restaurant met Twee MICHELIN Sterren en de toevoeging van 31 nieuwe restaurants die zijn bekroond met Een MICHELIN Ster, wat bijdraagt aan een totaal van 271 met Michelin bekroonde etablissementen in Spanje.

Het feest gaat verder dan de Michelin Sterren, met een extra knipoog naar duurzaamheid. Twaalf nieuwe restaurants hebben de MICHELIN Green Star ontvangen, waarbij de groeiende nadruk op milieubewuste praktijken binnen de culinaire wereld wordt benadrukt.

Reflecterend op het levendige en evoluerende Spaanse culinaire landschap, uitte Gwendal Poullennec, de Internationale Directeur van de MICHELIN Gids, bewondering voor de voortdurende culinaire innovatie in Spanje. Poullennec merkte op dat de niet te stoppen dynamiek van jonge chefs die zich wagen aan ondernemerschap, vaak geworteld is in hun regionale connecties en een toewijding aan het stimuleren van de lokale economie.

De gastronomische aantrekkingskracht van Spanje beperkt zich niet tot grote steden, omdat nieuwe culinaire hotspots opkomen in kleine steden, waarbij fijnproevers worden betoverd met diverse en verleidelijke aanbiedingen. Poullennec prees de chefs en hun teams voor het naadloos combineren van creativiteit en traditie, waardoor een gastronomisch mozaïek ontstaat dat wereldwijd resoneert.

De erkenning van Disfrutar en Noor Restaurants door de MICHELIN Gids, die opstijgen naar de top van de culinaire wereld, benadrukt de unieke en inspirerende bijdragen van Spaanse chefs. De nieuw verworven MICHELIN Green Star voor Casa Marcial onderstreept verder de toewijding van de gids om etablissementen te erkennen die duurzaamheid vooropstellen.

Terwijl Spanje de wereld blijft betoveren met zijn culinaire vaardigheden, staat de MICHELIN Gids Spanje 2024 selectie als een testament voor de gastronomische evolutie van het land, waar innovatie en traditie harmonieus samenkomen en een ongeëvenaarde eetervaring creëren voor liefhebbers over de hele wereld.

NIEUWE 1 MICHELIN STER RESTAURANTS IN  2024

Ávila – Barro
Axpe – Txispa
Baeza – Vandelvira
Barcelona – Suto
Barcelona – Quirat
Benissa – Casa Bernardi
Calp – Orobianco
Canfranc-Estación – Canfranc Express
El Puerto de Santa María – Tohqa
Fisterra – Terra

Gijón – Marcos
Gran Canaria / Las Palmas de Gran Canaria – Bevir
Ibiza / Eivissa – Omakase by Walt
Ibiza / Sant Josep de sa Talaia – Unic
Jaén – Radis
Jaén – Malak
Madrid – CEBO
Madrid – Santerra
Madrid – El Club Allard
Madrid – Desde 1911
Madrid – Toki
Madrid – OSA

Mallorca / Es Capdellà – Sa Clastra
Mallorca / Llucmajor – Andreu Genestra
Marbella – BACK
Miranda de Ebro – Erre de Roca
Oviedo – NM
Pamplona – Kabo
Tenerife / La Orotava – Haydée
Tenerife / Playa de las Américas – Taste 1973
València – Fraula

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto en volledig artikel Michelin Guide

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram