Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De betoverende charme van Córdoba: het verkennen van de Mezquita-kathedraal, de rivier en de Romeinse brug

Córdoba, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur, biedt bezoekers een veelheid aan prachtige bezienswaardigheden en ervaringen. Onder haar vele schatten springt het ensemble van de Mezquita-Kathedraal, de rivier, de Puerta del Puente en de iconische Romeinse brug eruit als een van de meest betoverende en pittoreske uitzichten in de stad. Dit uitzicht is bijzonder betoverend bij zonsondergang, dat magische uur waarin de laatste zonnestralen een gouden gloed werpen op de oppervlakken.

De Romeinse brug, een getuigenis van oude technische en architectonische vaardigheden, werd oorspronkelijk gebouwd in de 1e eeuw voor Christus. Gedurende de eeuwen heen heeft het verschillende renovaties en transformaties ondergaan, waarbij elke laag bijdraagt aan zijn rijke geschiedenis. De hoofdstructuur die we vandaag zien, met zijn kenmerkende bogen, dateert voornamelijk uit de middeleeuwen. De meest recente renovatie vond plaats in 1876, wat de relevantie en functionaliteit van de brug heeft gewaarborgd.

Met in totaal zestien bogen biedt de brug een unieke mix van architecturale stijlen, waaronder vier spitse bogen en de rest in de gracieuze halfronde vorm. Terwijl je langs het historische pad wandelt, kun je niet anders dan je teruggeworpen voelen in de tijd en je voorstellen hoe ontelbare generaties dezelfde stenen zijn overgestoken.

In het hart van de brug, boven op de balustrade, staat een sculptuur die een vleugje spiritualiteit aan de scène toevoegt. Het is een afbeelding van San Rafael, een kunstwerk uit de 16e eeuw, gemaakt door de vaardige handen van Bernabé Gómez del Río. Deze sculptuur voegt niet alleen esthetische schoonheid toe, maar dient ook als herinnering aan de diepgewortelde religieuze en culturele wortels die door de geschiedenis van Córdoba lopen.

De brug is niet alleen een fysieke verbinding tussen de twee oevers van de Guadalquivir-rivier; het is ook een symbolische schakel naar het verleden, heden en de toekomst van de stad. Het heeft de tand des tijds doorstaan, de opkomst en ondergang van rijken aanschouwd, en de eb en vloed van het dagelijkse leven in Córdoba.

Terwijl je over de Romeinse brug wandelt, met de Mezquita-Kathedraal op de achtergrond en het rustige water van de Guadalquivir eronder, kun je niet anders dan waarderen hoe de stad naadloos haar rijke geschiedenis vermengt met moderniteit. Het herinnert ons eraan dat Córdoba niet bevroren is in de tijd, maar een levend, ademend getuigenis is van de blijvende geest van haar inwoners.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een liefhebber van architectuur of gewoon iemand die op zoek is naar een serene en prachtige omgeving, het uitzicht op de Mezquita-Kathedraal, de rivier, de Puerta del Puente en de Romeinse brug bij zonsondergang is een must-see bij een bezoek aan Córdoba. Het is een scène die de essentie van deze opmerkelijke stad belichaamt, waar het verleden op gracieuze wijze samengaat met het heden, en waar elke steen een verhaal vertelt.
Meer Spanje nieuws, klik hier

www.turismodecordoba.org
5 okt 2023

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram