Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De botanische tuin van La Concepción: een groen paradijs in het hart van Malaga

Verscholen in het schilderachtige landschap ten noorden van Malaga, staat de Botanische Tuin van La Concepción als een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur en de menselijke passie om deze te behouden. Thuis aan meer dan drieduizend plantensoorten van over de hele wereld, is deze weelderige oase, gelegen aan de voet van de Limonero-dam en langs de oevers van de Guadalmedina-rivier, al sinds de oprichting in 1855 door de visionaire Markies van Casa Loring een betovering voor bezoekers. Met zijn opmerkelijke verzameling van bamboe, ficus, araucaria en paradijsvogelplanten, is deze tuin een horticultureel wonder dat uitnodigt tot verkenning en waardering.

Een Historische Schat

De geschiedenis van de Botanische Tuin van La Concepción is even rijk als de diversiteit van de plantensoorten die er groeien. Het begon allemaal in het midden van de 19e eeuw, toen de Markies van Casa Loring en zijn vrouw, Amalia Heredia Livermore, een missie begonnen om een eerder kaal landschap om te toveren tot een bloeiend botanisch paradijs. Hun diepe liefde voor planten en hun toewijding om exemplaren van over de hele wereld te verwerven, legden de basis voor wat een van de meest gerenommeerde botanische tuinen van Spanje zou worden.

De oorspronkelijke indeling van de tuin werd ontworpen door de Franse landschapsarchitect Adolphe Alphand, die beroemd is om zijn werk in Parijse parken. Zijn expertise is duidelijk zichtbaar in het harmonieuze ontwerp van de tuin, waar zowel natuurlijke als formele elementen samenkomen. Bezoekers worden begroet met prachtige lanen, kronkelende paden en schilderachtige fonteinen, wat zorgt voor een gevoel van rust dat de levendige plantenwereld aanvult.

Een Wereldwijde Plantencollectie

Wat de Botanische Tuin van La Concepción onderscheidt van veel andere botanische tuinen, is de ongelooflijke verscheidenheid aan plantensoorten. Met meer dan drieduizend soorten, waaronder zeldzame en exotische planten, biedt het de mogelijkheid om diverse ecosystemen van over de hele wereld te verkennen. Enkele hoogtepunten zijn:

  1. Bamboe: De tuin heeft een indrukwekkende collectie bamboesoorten, waaronder imposante reuzen en delicate variëteiten, die de veelzijdigheid en schoonheid van deze opmerkelijke plant laten zien.
  2. Ficus: De ficusfamilie is vertegenwoordigd in de tuin met zijn prachtige vijgenbomen. Hun ingewikkelde luchtwortels en brede, glanzende bladeren creëren een magische sfeer.
  3. Araucaria: De tuin herbergt verschillende soorten araucaria, vaak aangeduid als "levende fossielen". Hun unieke en eeuwenoude verschijning voegt een prehistorisch tintje toe aan de botanische collectie.
  4. Paradijsvogel: De levendige paradijsvogelplanten met hun opvallende oranje en blauwe bloemen zijn een lust voor het oog en voegen een vleugje kleur toe aan de weelderige groene omgeving.

Conservering en Educatie

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht speelt de Botanische Tuin van La Concepción een cruciale rol in plantenbehoud en educatie. De tuin is actief betrokken bij onderzoek en conserveringsinspanningen, waaronder het behoud van bedreigde soorten. Daarnaast organiseert de tuin educatieve programma's en workshops, wat het tot een waardevolle bron maakt voor liefhebbers van botanie, studenten en onderzoekers.

Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen en meer te weten komen over de geschiedenis, cultuur en ecologische betekenis van de verschillende plantensoorten. Het gepassioneerde personeel van de tuin staat altijd klaar om hun kennis te delen en een dieper begrip van de plantenwereld te bevorderen.

Een Tijdloze Bestemming

De Botanische Tuin van La Concepción blijft evolueren en zich aanpassen aan de veranderende tijden, terwijl hij trouw blijft aan zijn historische wortels. Het is niet alleen een plaats van groot botanisch belang geworden, maar ook een rustig toevluchtsoord voor zowel de lokale bevolking als toeristen, waar men even kan ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

In het hart van Malaga bieden de imposante bomen, bloeiende bloemen en serene paden van de tuin een toevluchtsoord voor iedereen die een vredige verbinding met de natuur zoekt. Naarmate de seizoenen veranderen, veranderen ook de kleuren en geuren van de tuin, waardoor elk bezoek een unieke en onvergetelijke ervaring wordt.

De Botanische Tuin van La Concepción is een eerbetoon aan de blijvende kracht van de natuur en menselijke toewijding. Van bescheiden begin in de 19e eeuw tot zijn huidige status als een levendig, levend museum van plantenleven, blijft deze tuin een gekoesterde parel in het hart van Malaga. Met zijn buitengewone collectie bamboe, ficus, araucaria en paradijsvogelplanten blijft hij inspireren en educatie bieden, en een tijdloos toevluchtsoord waar bezoekers zich kunnen herenigen met de schoonheid en diversiteit van de natuurlijke wereld. Het is een must-visit bestemming voor iedereen met een passie voor tuinbouw, geschiedenis en de verwondering van het leven op aarde.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: laconcepcion.malaga.eu

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram