Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De Eigenaardige Traditie van El Caganer: Een Uniek Element in Catalaanse Kerststallen

In de levendige en cultureel rijke regio's van Catalonië en de aangrenzende gebieden neemt een bijzonder personage de hoofdrol in bij de jaarlijkse viering van Kerstmis - de Caganer. Deze grillige figuur, vaak te vinden verscholen in kerststallen, introduceert een element van humor en traditie dat zowel de lokale bevolking als bezoekers al generaties lang heeft geboeid.

Oorsprong en Betekenis

De naam "El Caganer" vertaalt zich naar "de poeper" in het Engels en werpt licht op de opvallende afbeelding van de figuur. Dit onconventionele personage wordt traditioneel afgebeeld als een nederige boer, getooid met de iconische Catalaanse rode muts, bekend als de barretina. Wat de Caganer echt onderscheidt, is echter zijn nogal ongebruikelijke houding - broek naar beneden, met een blote achterkant en bezig met het doen van zijn behoefte.

Culturele Wortels in Catalonië en Daarbuiten

Deze eigenaardige traditie beperkt zich niet alleen tot Catalonië; het heeft zich uitgebreid naar gebieden die Catalaanse culturele invloeden delen, waaronder Andorra, Valencia, de Balearen en Noord-Catalonië in Zuid-Frankrijk. Hoewel de Caganer zijn stevige positie in deze regio's heeft, wordt zijn aanwezigheid ook opgemerkt in andere delen van Spanje, zoals Murcia, en in Portugal en Zuid-Italië, met name Napels.

Waarom de Ongewone Afbeelding?

De oorsprong van deze unieke traditie is gehuld in mysterie, maar verschillende theorieën proberen de symboliek achter de Caganer uit te leggen. Sommigen suggereren dat de daad van ontlasting vruchtbaarheid en een voorspoedige oogst voor het komende jaar vertegenwoordigt. Anderen zien het als een symbool van gelijkheid, waarbij de universaliteit van lichamelijke functies en de nederige aard van de mensheid wordt benadrukt.

Contrasten en Overeenkomsten

Hoewel de Caganer misschien buitenissig lijkt voor degenen die niet bekend zijn met de traditie, weerspiegelt het vergelijkbare eigenaardigheden die te vinden zijn in diverse culturen wereldwijd. Net zoals de Japanners het ondeugende karakter van Namahage vieren en de Nederlanders ondeugende Zwarte Pieten in hun festiviteiten opnemen, voegt de Caganer een vleugje speelse onbescheidenheid toe aan de plechtigheid van Kerstmis.

Conclusie

Tot slot staat El Caganer als een getuigenis van het rijke tapijt van tradities dat Catalonië en zijn culturele tegenhangers uniek maakt. Zijn wijdverbreide populariteit, die zich uitstrekt over grenzen, weerspiegelt een gedeelde waardering voor de mix van vreugde en traditie die het kerstseizoen kenmerkt. Dus, terwijl je de kerststallen van Catalonië verkent, kijk niet verbaasd op als je dit ondeugende personage aantreft, met zijn broek naar beneden, die een vleugje humor en culturele intrige toevoegt aan de feestelijke vieringen.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: Wikipedia

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram