Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De exotische wereld van vogels in Parque Ornitológico Loro Sexi in Almuñecar

Verscholen in het schilderachtige stadje Almuñecar, aan de prachtige kust van Spanje, ligt een verborgen parel voor natuurliefhebbers en gezinnen - Parque Ornitológico Loro Sexi. Opgericht in 1987, is deze uitgestrekte volière een tropisch vogelparadijs, met een indrukwekkende collectie van 1500 vogels die 120 verschillende soorten vertegenwoordigen, met een speciale nadruk op het exotische. Van kleurrijke papegaaien en majestueuze kaketoes tot charismatische toekans en zelfs gracieuze struisvogels, dit ornithologische park is een droom die uitkomt voor vogelliefhebbers.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Parque Ornitológico Loro Sexi is de betoverende papegaaienshow. Deze gevederde artiesten treden op elk halfuur op en trakteren bezoekers op een betoverende vertoning van intelligentie en talent. Het is een fantastische gelegenheid om deze intelligente wezens in actie te zien, waarbij ze hun opmerkelijke vaardigheden demonstreren.

Terwijl je het park verkent, kom je ook andere leuke attracties tegen, waaronder een serene cactustuin en een rustig zwembad bewoond door charmante schildpadden. Deze aanvullende elementen van het park bieden een veelzijdige ervaring voor gasten van alle leeftijden.

Voor vogelliefhebbers is Parque Ornitológico Loro Sexi een paradijs van diversiteit. Terwijl je door de volière wandelt, merk je op dat de collectie zwaar leunt op Zuid-Amerikaanse soorten, met een bijzondere focus op de Macaw-families. Onder deze prachtige wezens vind je een paar Hyacinth Macaws, een bedreigde diersoort die bijna is uitgestorven in het wild. Het waarnemen van deze majestueuze vogels van dichtbij is een zeldzame en opwindende kans, en het benadrukt de toewijding van het park aan behoud en educatie.

De indeling van het park en de constructie van de vogelverblijven zijn doordacht ontworpen. Hoewel sommige gebieden mogelijk moeilijk toegankelijk zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen, is de inspanning de moeite waard. Het beklimmen van de trappen en loopbruggen om de bovenste delen van het park te verkennen, biedt je de kans om de zeldzamere soorten toekans, papegaaien en kaketoes in een meer natuurlijke omgeving te observeren.

Op het begane grondniveau kom je struisvogels, pauwen, eenden en meer gangbare vogelsoorten tegen, samen met speelse parkieten. Let op unieke vogels zoals de Zwarte Gekroonde Kraanvogel en de intrigerende Trompetneushoornvogel.

Terwijl je je onderdompelt in dit tropische paradijs, geniet je ook van prachtige uitzichten op het historische kasteel San Miguel, trots boven de stad gelegen. Nadat je de aviaire wonderen van Parque Ornitológico Loro Sexi hebt verkend, maak je een ontspannen wandeling van 5 minuten de heuvel op om het kasteel te bezoeken en nog meer van de rijke geschiedenis van Almuñecar te ontdekken.

Kortom, Parque Ornitológico Loro Sexi is een plek waar de schoonheid van de natuur samensmelt met de wonderen van de ornithologie. Het is een toevluchtsoord voor vogelliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar een uniek en educatief avontuur, allemaal tegen de achtergrond van het adembenemende landschap van Almuñecar. Of je nu een fervent vogelkijker bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijke dag uit, deze volière belooft een onvergetelijke ervaring gevuld met de levendige kleuren en boeiende persoonlijkheden van de vogelwereld.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c): www.costatropical.net

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram