Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De oorsprong van de tortilla de patata

De tortilla de patata (aardappelomelet), een gerecht waarbij aardappelen in stukjes worden toegevoegd aan een omelet, staat bekend als het typische gerecht van de Spaanse keuken en is te vinden in vrijwel elk restaurant in het land.

Oorsprong in de geschiedenis

Het traditionele gerecht werd uitgevonden in Extremadura in 1798. Hoewel lang werd gedacht dat de oorsprong ervan lag in Navarra in 1835, toen Generaal Tomás de Zumalacárregui tijdens de Eerste Carlistische Oorlog in Bilbao op zoek was naar voedzaam en goedkoop voedsel voor zijn troepen. Het was echter een boerin aan wie de opdracht werd gegeven, zoals onderzocht door expert Javier López Linage in 2008.

Documentaire bronnen en onderzoek

Documentaire bronnen gevonden door deze expert wijzen echter op de conceptuele oorsprong van de aardappelomelet in Villanueva de la Serena in de 18e eeuw. Journalist Ana Vega merkte in 2017 op dat de aardappelomelet al sinds 1767 in Spanje wordt gemaakt, gebaseerd op documentatie uit 'Agricultura General y Gobierno de la Casa de Campo', waarin wordt verwezen naar "stoofschotels" en "omeletten".

Bereidingswijze

Dit heerlijke Spaanse gerecht wordt bereid met eieren, aardappelen en ui, wat resulteert in een heerlijke combinatie die ideaal is als ontbijt of lunch, zowel warm als koud te eten. Er zijn verschillende manieren om het te bereiden, afhankelijk van de chef-kok of de persoon die het maakt.

Varianten van de aardappelomelet

Afhankelijk van de regio of de smaak van de consumenten of de kok zijn er varianten van het basisrecept van de aardappelomelet te vinden. In Madrid worden bijvoorbeeld vaak "tortillas bravas" geserveerd, kleine omeletten met een pittige saus, vergelijkbaar met die gebruikt bij patatas bravas. Een andere variant is de "tortilla paisana", met chorizo, rode paprika en erwten. Daarnaast is er de "tortilla rellena", een dikke omelet gevuld met verschillende ingrediënten.

Conclusie

De aardappelomelet is een iconisch gerecht dat diep geworteld is in de Spaanse culinaire geschiedenis, met een rijke variatie aan recepten en bereidingswijzen, afhankelijk van de regio en de voorkeur van de kok. Het is een gerecht dat de tand des tijds heeft doorstaan en geliefd is bij velen, zowel binnen als buiten Spanje.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram