Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

DE OPWINDING EN TRADITIE VAN DE RUNNING OF THE BULLS IN PAMPLONA (FIESTA DE SAN FERMÍN)

Ieder jaar, van 6 tot 15 juli, verandert de stad Pamplona in het noorden van Spanje in een wervelwind van opwinding en adrenaline als het een van 's werelds meest iconische festivals organiseert - de Fiesta de San Fermín. Het bekendste onderdeel van dit tien dagen durende feest is de beroemde "Running of the Bulls" (het rennen met de stieren), een opwindend evenement dat zowel de lokale bevolking als bezoekers in de ban houdt. Laten we ons verdiepen in de tradities, het spektakel en de aantrekkingskracht van dit opwindende schouwspel.

Een eeuwenoude traditie

De oorsprong van de Running of the Bulls gaat terug tot de vroege 14e eeuw, toen het festival voornamelijk werd gehouden ter ere van San Fermín, de beschermheilige van Pamplona. Wat begon als een religieus evenement is nu uitgegroeid tot een unieke mix van cultureel erfgoed, sportiviteit en durf. Tegenwoordig trekt het festival duizenden sensatiezoekers van over de hele wereld aan, allemaal gretig om deel te nemen aan deze buitengewone ervaring.

De stierenloop

Elke ochtend om 8 uur veranderen de straten van Pamplona in een frenetiek slagveld. Zes prachtige stieren worden losgelaten uit hun omheining en stormen door de smalle kasseistraten, vergezeld door een menigte dappere mensen. Deelnemers, ook wel "lopers" genoemd, rennen vooruit, testen hun moed en behendigheid terwijl ze proberen deze krachtige dieren voor te blijven. De adrenalinekick en de uitdaging om zo'n geduchte uitdaging aan te gaan maken dit tot een ongeëvenaard schouwspel.

De route en duur

Het parcours beslaat ongeveer 825 meter en begint bij de Santo Domingo-poort en eindigt bij de Pamplona Arena. De hele loop duurt slechts drie minuten, maar die minuten zitten boordevol opwindende energie en hoge inzet. Lopers moeten zich een weg banen door smalle doorgangen, vaak rakelings langs de stieren, hun hart bonzend en hun zintuigen gescherpt. De korte duur van het evenement verhoogt de spanning en zorgt ervoor dat elke seconde telt.

Veiligheidsmaatregelen en traditie

Hoewel de Running of the Bulls een gevaarlijke sfeer uitstraalt, worden er strikte veiligheidsmaatregelen genomen om de deelnemers te beschermen. Barrières scheiden de lopers van de stieren. Ervaren vrijwilligers, bekend als "pastores", begeleiden de dieren en zorgen ervoor dat ze op koers blijven. Er staan noodmedische teams langs de route klaar om direct hulp te bieden indien nodig. Desondanks vereist het evenement respect voor de inherente risico's die eraan verbonden zijn.

Meer dan alleen de race

De Fiesta de San Fermín draait niet alleen om de adrenaline van het rennen. Het festival omvat een breed scala aan culturele evenementen, waaronder optochten, vuurwerk, muziek en dans. De straten van de stad komen tot leven met levendige vieringen, waar lokale bewoners en bezoekers samenkomen om te genieten van de feestelijke sfeer. Traditionele kleding, muziek en regionale gerechten dragen bij aan de rijke ervaring van dit buitengewone festival.

De Running of the Bulls tijdens de Fiesta de San Fermín in Pamplona is een opwindende en eeuwenoude traditie die mensen van over de hele wereld blijft fascineren. Het belichaamt de geest van moed, avontuur en kameraadschap, terwijl deelnemers hun moed op de proef stellen tegenover de kracht en snelheid van deze prachtige dieren. Het evenement herinnert ons aan de blijvende verbinding tussen traditie, erfgoed en het nastreven van buitengewone ervaringen. Als je op zoek bent naar een opwindend avontuur dat cultuur, traditie en een adrenalinekick combineert, is de Running of the Bulls in Pamplona een evenement dat je niet mag missen.Foto door San Fermin Pamplona: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vogelperspectieffotografie-van-stier-omringd-door-mannen-1298991/

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram