Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

DE REPLICA VAN HET HISTORISCHE SCHIP NAO VICTORIA ZAL BINNENKORT MARBELLA BEZOEKEN ALS ONDERDEEL VAN HAAR TOURNEE LANGS DE KUST VAN ANDALUSIË

Dit replica van het schip dat als eerste ter wereld om de aarde voer en daarmee het grootste maritieme prestatie aller tijden leverde. De originele Nao Victoria, onder bevel van Juan Sebastian Elcano, vertrok in 1519 vanuit Sevilla en keerde in 1522 terug naar dezelfde stad, nadat het voor de eerste keer in de geschiedenis de wereld was rondgevaren.

Deze replica werd gebouwd in Spanje in 1991. Voorafgaand daaraan werd een langdurig historisch onderzoek uitgevoerd, geleid door Ignacio Fernández Vial, de ontwerper en bouwer van het schip, om de vorm van het schip te ontwerpen en de kenmerken ervan te definiëren. Een uitputtende studie, gebaseerd op documentaire bronnen, kronieken, nautische verdragen uit de 16e eeuw en iconografie uit die tijd, maakte het mogelijk om de belangrijkste afmetingen, masten, zeilen en uitrusting van het originele schip nauwkeurig te reproduceren.

Om de eerste zeiltocht om de wereld te herdenken en het werk van Spaanse ontdekkingsreizigers te verspreiden, begon deze replica van de Nao Victoria in 2004 aan een nieuwe reis rond de wereld, te beginnen in Sevilla. Tussen 2004 en 2006 werd een afstand van 26.894 mijl afgelegd en werden 17 landen bezocht. De replica van de Nao Victoria was de eerste historische replica die de aarde rondzeilde.

Sinds 2007 beheert de Nao Victoria Foundation deze replica en voert het eigen projecten uit over de hele wereld en neemt het deel aan belangrijke nationale en internationale evenementen.

Als ambassadeur van de eerste wereldreis, symbool van de Spaanse maritieme geschiedenis, drijvend museum en opleidingsschip, heeft de Nao Victoria in de afgelopen tien jaar duizenden mijlen gevaren, de belangrijkste havens in heel Spanje, Europa en de VS bezocht en meer dan 6 miljoen bezoekers wereldwijd ontvangen.

De Nao Victoria zal worden aangemeerd in de haven van Marbella en kan bezocht worden door het publiek. Het schip is bijna 27 meter lang en 7 meter breed en heeft drie masten met zeilen van ongeveer 200 vierkante meter. Aan boord kunnen bezoekers zien hoe de bemanning van destijds leefde en werkten op het schip.

De Nao Victoria is een belangrijk stuk geschiedenis en een herinnering aan de moedige ontdekkingsreizigers die de wereld rond zeilden. Het is een geweldige kans voor zowel toeristen als de lokale bevolking om dit prachtige schip te bewonderen en meer te leren over de avontuurlijke reis van Ferdinand Magellan en zijn bemanning.

De Nao Victoria zal in Marbella zijn van 21 tot 23 april '23 en kan van 10 uur tot 20u30 bezocht worden. Mis deze unieke kans niet om deze historische replica te zien!

meer Spanje nieuws klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram