Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De Romeinse Amforenproductie langs de Guadalquivir

In de regio tussen Córdoba, Ecija en Sevilla floreerde de grootste verzameling aardewerkateliers uit de Romeinse tijd. Deze ateliers waren onvermoeibaar in het produceren van amforen, voornamelijk voor wijn en olie. De aankomst van wagens, beladen met olie of wijn, was een gebruikelijk gezicht op de oevers van de Guadalquivir.

Een Hub van Aardewerkateliers

De vloeistoffen werden onmiddellijk overgeheveld naar amforen, verzegeld en klaargemaakt voor verscheping, voornamelijk naar Rome, en soms zelfs naar Noord-Gallië. Opvallend was het gewicht van deze lege vaten, elk meer dan dertig kilo. Toch konden ze tot wel zeventig liter olie bevatten, waardoor ze een efficiënte manier van transport waren.

Efficiënt Transport over de Guadalquivir

De diepgang van de zeilschepen stond het vervoer van duizenden amforen toe. Dit betekende dat schepen met gemak konden uitvaren met meer dan zeventigduizend liter olie aan boord. Deze activiteit langs de Guadalquivir illustreert de vitale rol die de regio speelde in de Romeinse economie.

Ter Conclusie: De Economische Significantie

De Guadalquivir fungeerde als een belangrijke handelsroute voor de Romeinen, vooral in de productie en distributie van wijn en olie. De concentratie van aardewerkateliers langs de oevers van de rivier getuigt van de immense productiviteit en efficiëntie die deze regio kenmerkten.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram