Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

DE SENDA LITORAL DE MIJAS: MALAGA'S ENIGE 'BLUE TRAIL' DIE DUURZAAM TOERISME BEVORDERT

De Senda Litoral de Mijas, een prachtige boardwalk en wandelpad dat zich uitstrekt langs het strand voor ongeveer zes kilometer, heeft een unieke onderscheiding in Malaga. Het is het enige pad in de provincie dat trots kan claimen een 'Blue Trail'-vlag te hebben. Dit schilderachtige pad, dat loopt van het strand van La Luna tot het strand van La Cala in het stadje La Cala de Mijas, is een bewijs van het engagement voor duurzaam toerisme en milieubehoud. Laten we ons verdiepen in de details van dit opmerkelijke pad en de betekenis ervan verkennen voor het bevorderen van verantwoord reizen.

Een Kustpad van Schoonheid

De Senda Litoral de Mijas kronkelt langs de adembenemende kustlijn en biedt bezoekers betoverende uitzichten op de azuurblauwe Middellandse Zee. Dit goed onderhouden pad toont de natuurlijke schoonheid van de regio, terwijl wandelaars en wandelliefhebbers langs de boardwalk slenteren en zich onderdompelen in de rustgevende sfeer van de kust.

Terwijl men langs de Senda Litoral de Mijas wandelt, zorgen het geluid van de golven die tegen de kust slaan en de zachte zeewind voor een serene sfeer. Het pad voert reizigers langs ongerepte zandstranden, rotsachtige baaien en schilderachtige kustlandschappen, en biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en strandliefhebbers.

De 'Blue Trail'-vlag

De Senda Litoral de Mijas draagt trots de 'Blue Trail'-vlag, een erkenning die wordt toegekend aan paden die voldoen aan bepaalde criteria ter bevordering van duurzaamheid en milieubehoud. Het Blue Trails-programma werd in 2011 opgericht met als doel het bevorderen van verantwoorde toeristische praktijken en het beschermen van natuurlijke hulpbronnen.

Door de 'Blue Trail'-vlag te verkrijgen, geeft de Senda Litoral de Mijas blijk van haar toewijding aan het behoud van de kustomgeving en het bevorderen van duurzaam toerisme. Het pad volgt richtlijnen die zorgen voor minimale impact op de omliggende ecosystemen en moedigt bezoekers aan om de natuurlijke schoonheid te waarderen en stappen te ondernemen om deze te beschermen.

Bevordering van Duurzaam Toerisme

De Senda Litoral de Mijas belichaamt de essentie van duurzaam toerisme. Dit pad biedt niet alleen de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur, maar verhoogt ook het bewustzijn over het belang van het behoud van de kustecosystemen en het handhaven van de ecologische balans.

Langs de route verstrekken informatieborden inzicht in de lokale flora, fauna en geologische formaties, waardoor het educatieve aspect van het pad wordt versterkt. Door begrip te bevorderen van de natuurlijke omgeving, moedigt het pad bezoekers aan om actieve deelnemers te worden in de inspanningen voor natuurbescherming.

Inspanningen voor Milieubehoud

De Senda Litoral de Mijas sluit aan bij de bredere milieubeschermingsinitiatieven van de regio. De lokale gemeenschap en de autoriteiten hebben maatregelen genomen om de kusthabitat langs het pad te beschermen en te herstellen, waarbij de biodiversiteit en de gezondheid van het ecosysteem worden gewaarborgd.

Inspanningen voor milieubescherming omvatten schoonmaakcampagnes op het strand, afvalbeheerpraktijken en het herstel van natuurlijke duinsystemen. Deze inspanningen hebben tot doel de integriteit van het kustlandschap te behouden, bedreigde diersoorten te beschermen en duurzaam gebruik van hulpbronnen te bevorderen.

Een Must-Visit Bestemming

De Senda Litoral de Mijas trekt niet alleen buitensportliefhebbers, strandliefhebbers en natuurliefhebbers aan. Het stadje La Cala de Mijas biedt een sfeervolle omgeving met zijn witgekalkte gebouwen, levendige lokale cultuur en culinaire hoogstandjes. Bezoekers kunnen het rijke erfgoed van het stadje verkennen, ontspannen op ongerepte stranden en genieten van verse visgerechten.

De Senda Litoral de Mijas staat als een schitterend voorbeeld van hoe verantwoord toerisme en milieubescherming hand in hand kunnen gaan. Dit 'Blue Trail'-pad nodigt uit om de schoonheid van de kust van Malaga te ervaren, terwijl het een diepere verbondenheid met de natuur stimuleert en een positieve impact achterlaat op het milieu.

Besluit

De Senda Litoral de Mijas draagt met trots de titel van Malaga's enige 'Blue Trail', als symbool voor haar inzet voor duurzaam toerisme en milieubescherming. Deze schilderachtige boardwalk en wandelpad bieden een opmerkelijke reis langs de kust, waarbij bezoekers zich kunnen onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van de Middellandse Zee. Terwijl toeristen het pad bewandelen, worden ze ambassadeurs van verantwoord reizen en krijgen ze een dieper besef van de noodzaak om onze kwetsbare ecosystemen te beschermen. De Senda Litoral de Mijas is niet zomaar een pad; het is een bewijs van de harmonieuze samenleving tussen mensen en natuur.
(c) foto turismo.mijas.es/

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram