Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

DE VERBORGEN PIRATENSCHAT VAN CABO DE GATA

Cabo de Gata, een beschermd kustgebied in Almeria, Spanje, is beroemd om zijn prachtige stranden en schilderachtige baaien. Maar achter zijn natuurlijke schoonheid schuilt een fascinerend geheim - de legende van een verborgen piratenschat. Volgens de volksverhalen verborg een sultan een immense schat in een onderwatergrot bij Cabo de Gata om deze te beschermen tegen christelijke plunderaars. Tot op de dag van vandaag is de schat niet gevonden, wat een sfeer van mysterie en aantrekkingskracht toevoegt aan dit opmerkelijke gebied.

Het Geheim van de Sultan

Volgens het verhaal besloot een sultan, uit angst dat zijn rijkdom verloren zou gaan aan plunderende christelijke troepen, zijn schat diep in een onderwatergrot bij Cabo de Gata te verbergen. Helaas overleed de sultan voordat hij de locatie aan zijn familie kon onthullen, waardoor het geheim met hem begraven werd. Sindsdien hebben talloze avonturiers en schattenjagers geprobeerd deze legendarische schat te vinden, maar niemand is erin geslaagd.

De Raadselachtige Vela Blanca

De schat wordt vermoedelijk verborgen in een onderwatergrot verscholen in de rotsachtige landtong van de Vela Blanca. Deze opvallende formatie steekt uit in de zee en biedt een strategisch uitkijkpunt voor een wachttoren die toezicht houdt op naderende boten en schepen. Het gebied zelf, gevormd door de overblijfselen van een oude vulkaan, herbergt unieke bezienswaardigheden zoals het Zeemeerminrif, vernoemd naar een kolonie monniksrobben die volgens de volksverhalen de bewakers van de sultanschat waren. Er wordt gezegd dat deze zeehonden genadeloos iedereen aanvielen die zich waagde in de buurt van de schuilplaats van de schat.

Historische Betekenis

Het natuurpark van Cabo de Gata is niet alleen de thuisbasis van een potentiële piratenschat, maar heeft ook een rijke historische betekenis. Genuese Strand, bijvoorbeeld, was getuige van een belangrijke gebeurtenis in de strijd tegen piraterij in Almeria. Meer dan 200 Genuese schepen legden hier aan en maakten een einde aan de plaag van piraterij in de regio. Bovendien heeft het gebied een rijk verleden, ooit bekend als Promontorio Charidemo door de Feniciërs en met een tempel gewijd aan Aphrodite, gebouwd door de Grieken. De legende wil dat het licht in de tempel nooit uitging, wat een vleugje mystiek toevoegt aan zijn oude ruïnes.

De Evolutie van een Naam

Gedurende de eeuwen heeft Cabo de Gata verschillende namen gekregen, die elk de kenmerkende eigenschappen en historische invloeden weerspiegelen. De Romeinen noemden het Promontorium Veneris, oftewel het Voorgebergte van Venus, terwijl het tijdens de Middeleeuwen bekend stond als Kaap van de Agaten, vanwege de overvloedige aanwezigheid van dit mineraal in de regio. Agaat, een veelkleurige gesteentevorming die voornamelijk bestaat uit chalcedoon en kwarts, heeft zijn naam gegeven aan het gebied, dat tegenwoordig bekend staat als Cabo de Gata.

De verborgen piratenschat van Cabo de Gata blijft de verbeelding van avonturiers en geschiedenisliefhebbers prikkelen. De aantrekkingskracht van ongeclaimde rijkdommen, gecombineerd met de natuurlijke schoonheid en rijke historische erfenis van het gebied, maken het tot een fascinerende bestemming. Terwijl bezoekers de opmerkelijke stranden, baaien en bezienswaardigheden van Cabo de Gata verkennen, worden ze herinnerd aan de blijvende geheimen en onvertelde verhalen die onder het oppervlak verborgen liggen, wachtend om ontdekt te worden door degenen die durven de mysteries te ontrafelen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) Foto: Almeria Turismo

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram