Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

El Gordo 2023: 's werelds beroemdste en rijkste loterijtrekking op 22 december

Ieder jaar op 22 december kijkt de wereld vol verwachting uit naar de komst van elGordo, de meest beroemde en lucratieve loterijtrekking ter wereld, met een verbazingwekkende prijzenpot van meer dan 2,59 miljard euro (ongeveer 2,63 miljard dollar). Deze Spaanse traditie heeft de harten van miljoenen mensen wereldwijd veroverd, terwijl hoopvolle lotenkopers dromen van hun deel van dit immense fortuin.

EEN TRADITIE ALS GEEN ANDER

De geschiedenis van elGordo gaat terug tot 1812 toen de eerste trekking plaatsvond in Spanje. In de loop der eeuwen is het uitgegroeid tot een geliefde kersttraditie en heeft het zijn status als de "Kerstloterij" of "Sorteo de Navidad" verankerd. Het evenement wordt gehouden in het Teatro Real in Madrid en wordt live uitgezonden. De opwinding is voelbaar wanneer de winnende nummers worden getrokken.

VERBLUFFENDE PRIJZENPOT

Wat elGordo onderscheidt, is zijn verbazingwekkende prijzenpot, die ver uitstijgt boven die van elke andere loterij ter wereld. In 2023 is er een duizelingwekkende 2.590 miljoen euro te winnen. De hoofdprijs, bekend als "El Gordo" (De Dikke), is maar liefst 4 miljoen euro (ongeveer 4,05 miljoen dollar) per winnend lot. Daarnaast zijn er talloze andere geldprijzen variërend van duizenden tot honderdduizenden euro's.

EEN LOTERIJ VAN INCLUSIVITEIT

Een van de charmante aspecten van elGordo is zijn toewijding aan inclusiviteit. In tegenstelling tot andere loterijen die een beperkt aantal tickets aanbieden, geeft elGordo een groot aantal tickets uit, vaak meer dan 100.000, en elk ticket is onderverdeeld in kleinere fracties genaamd "decimos". Dit betekent dat veel mensen een deel van een ticket kunnen kopen, waardoor de loterij toegankelijk wordt voor een breder publiek. Het is niet ongebruikelijk dat hele gemeenschappen, families of groepen vrienden aandelen van een ticket kopen, wat een gevoel van kameraadschap en gedeelde hoop creëert.

VREUGDE VERSPREIDEN IN HEEL SPANJE

De impact van elGordo reikt verder dan alleen de gelukkige winnaars. In Spanje is het een jaarlijks evenement dat gemeenschappen samenbrengt, waar mensen uit alle lagen van de bevolking deelnemen aan de opwinding. Het kijken naar de trekking op televisie is een gekoesterde traditie, en het geluid van schoolkinderen die de winnende nummers zingen, is een bekend en hartverwarmend onderdeel van het kerstseizoen. Zelfs degenen die niet groot winnen, ervaren nog steeds de vreugde van deelname aan dit nationale evenement.

INTERNATIONALE AANTREKKINGSKRACHT

De populariteit van elGordo beperkt zich niet tot Spanje; het heeft wereldwijd volgers. Mensen van over de hele wereld kopen tickets in de hoop op een levensveranderende prijs. De livestream van de trekking en media-aandacht betekenen dat iedereen, ongeacht hun locatie, de opwinding en anticipatie uit de eerste hand kan meemaken.

DE DROOM VAN EEN LEVEN

ElGordo vertegenwoordigt de droom van een leven voor velen. Het is een kans om financiële zorgen te overwinnen, levenslange ambities te vervullen en de vreugde te delen met dierbaren. De eenvoud, inclusiviteit en astronomische prijzenpot van de trekking maken het tot een ongeëvenaard evenement in de wereld van loterijen.

Naarmate 22 december nadert, zullen miljoenen hoopvolle lotenkopers vol spanning naar hun schermen kijken, met gekruiste vingers en harten vol verwachting. Voor een gelukkig individu of een groep zal elGordo hun dromen waarmaken, waardoor dit kerstseizoen werkelijk onvergetelijk wordt.
Meer Spanje nieuws, klik hier

www.elgordo.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram