Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

El Ingenio de Frigiliana: Een Historisch en Cultureel Juweel in het Hart van de Costa del Sol

El Ingenio, Frigiliana

Het Paleis van de Graven van Frigiliana, in de volksmond bekend als El Ingenio, is een van de meest emblematische en waardevolle historische en artistieke bezienswaardigheden van Frigiliana. Tegenwoordig herbergt dit majestueuze gebouw de Miel de Caña Fabriek Nuestra Señora del Carmen. Een installatie die niet alleen de essentie van de traditionele productie van suikerrietstroop behoudt, maar ook de geschiedenis van de regio levend houdt.

Een Getuige van Verandering: Van Moslimdorp tot Moderne Villa

El Ingenio heeft een cruciale historische betekenis. Omdat het de overgang documenteert van Frigiliana van een moslimdorp naar een moderne christelijke villa. Deze transformatie komt tot uiting in de structuur en functie van het gebouw. Dat een stille getuige is geweest van de sociale en economische veranderingen door de eeuwen heen. Oorspronkelijk gebouwd als een residentie voor de Graven van Frigiliana. Het heeft het gebouw zich geëvolueerd om zich aan te passen aan verschillende industriële en residentiële functies.

Een Gebouw met Geschiedenis en Moderniteit

Op de begane grond van El Ingenio zijn de ruimtes aangepast om te voldoen aan de behoeften van de productie van suikerrietstroop. Hier bevinden zich de lokalen voor het verwerken van melasse, decanteertanks en zones voor etikettering en verpakking. In vroegere tijden hadden deze ruimtes andere functies. Bijvoorbeeld, de zaal aan de rechterkant van de hoofdingang, nu een opslagruimte, was oorspronkelijk een kapel waar sinds 1662 missen werden gehouden.

De centrale hal van het gebouw, tegenwoordig gebruikt als laad- en loskade, is een indrukwekkende open ruimte die de kern van de productieactiviteit herbergt. Aan de linkerkant bevindt zich een kleine ruimte die wordt gebruikt voor het verpakken van de stroop, terwijl de “keuken”, waar de suikerrietstroop wordt gemaakt, opvalt door zijn dakbedekking die doet denken aan die van de kerk van San Antonio, een ander project dat door de Graven van Frigiliana werd bevorderd.

Industrieel Erfgoed: Een Blijvende Machines

El Ingenio is ook een schat van industrieel erfgoed. Het bewaart machines uit de 19e eeuw, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn en aangepast aan ambachtelijke productiesystemen. Opvallend is een set ketels, waarvan er nog een op hout gestookt wordt, terwijl de andere is gemoderniseerd met een dieselsysteem.

Monumentale en Decoratieve Architectuur

De buitenkant van El Ingenio is even indrukwekkend, met een monumentale gevel die doet denken aan de kerk van San Antonio in zijn compositie. De gevel is georganiseerd in drie hoogtes met ramen die in de loop der tijd zijn aangepast. De muurschilderingen met geometrische motieven in aard- en blauwtinten geven het een onderscheidend karakter. De nissen met beelden van de Maagd Carmen en San Raimundo, samen met twee zonnewijzers, getuigen van het rijke artistieke erfgoed van het gebouw.

Een Verbinding met het Verleden

De achterste hallen van El Ingenio herbergen een oude olijfpers, compleet met originele machines, hoewel niet in gebruik. Twee bakstenen schoorstenen steken uit boven het profiel van het gebouw en herinneren aan zijn industriële verleden. El Ingenio werkte met de kracht van water dat werd aangevoerd via kanalen vanaf de Cerro de Lizar, langs de drie historische molens op de helling.

El Ingenio van Frigiliana is niet alleen een symbool van de geschiedenis en cultuur van de regio. mHet is ook een levend voorbeeld van hoe historische structuren zich kunnen aanpassen en relevant blijven in de moderne wereld. Door El Ingenio te bezoeken, waardeer je niet alleen de productie van suikerrietstroop, maar maak je ook een reis door de eeuwen van de geschiedenis van Frigiliana. Waarbij je beter begrip krijgt van zijn transformatie en erfenis.

bron: www.frigiliana.info

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram