Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

El Valdés brengt een eerbetoon aan de befaamde Catalaanse architect en ontwerper, Antoni Gaudí

Verscholen in het hart van de provincie Malaga ligt El Valdés, een schilderachtig dorpje in de regio Axarquía dat kunstliefhebbers lokt met zijn unieke charme. Dit pittoreske dorp heeft een reputatie opgebouwd als het paradijs voor kunstliefhebbers, waar bezoekers worden betoverd door culturele aanbiedingen en architectonische wonderen.

El Valdés

In het hart van El Valdés staat een museum dat dient als getuigenis van het rijke artistieke erfgoed van de regio. Het museum toont het talent van lokale kunstenaars en biedt een glimp van het levendige culturele tapijt dat het dorp Axarquía definieert.

El Gaudí de la Axarquía

El Valdés kan niet worden verkend zonder kennis te maken met de kenmerkende hommage aan Antoni Gaudí  aan de hand van Antonio Montañez, liefdevol bekend als "El Gaudí de la Axarquía". Montañez, geïnspireerd door de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op het landschap van het dorp. Zijn werken weerspiegelen de unieke stijl die Gaudí beroemd maakte, met ingewikkelde ontwerpen en een samensmelting van artistieke elementen.

Een opvallend kenmerk in El Valdés is de hommage aan steenhouwers via een speciaal monument vervaardigd door Antonio Montañez zelf. Dit monument dient als eerbetoon aan het vakmanschap en de vaardigheid van lokale ambachtslieden, waarbij de erfenis van degenen die de architectonische identiteit van het dorp hebben gevormd, wordt behouden.

Gaudí's invloed

De invloed van Gaudí is niet alleen zichtbaar in het monument, maar ook in de nauwgezet ontworpen fonteinen die verspreid liggen in El Valdés. Deze fonteinen, herinnerend aan de creativiteit van Gaudí, dienen als functionele kunstwerken die de esthetische aantrekkingskracht van het dorp versterken.

Levende legende

El Valdés, vaak geprezen als een echo van Catalonië in de Axarquía, nodigt bezoekers uit om zich onder te dompelen in de artistieke geest die zowel het erfgoed van Gaudí als de bijdrage van Montañez aan de regio definieert. Het dorp fungeert als een levend canvas, waar architectuur, kunst en geschiedenis samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren voor degenen die de fijnere nuances van creativiteit waarderen.

In dit idyllische dorp in de Axarquía vertelt elke kassei en elk gebouw een verhaal, waarbij het verleden en het heden worden samengeweven in een viering van artistieke expressie. El Valdés, met zijn museum, fonteinen en het monument voor steenhouwers, brengt hulde aan de visionairs die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op zijn landschap, en bevestigt daarmee zijn status als toevluchtsoord voor kunstliefhebbers en een levend eerbetoon aan het artistieke genie van Antonio Montañez, "El Gaudí de la Axarquía."

Meer Spanje nieuws, klik hier

turismo El Valdés

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram