Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Estepona bouwt het grootste openlucht klimcentrum van Spanje

Estepona zal binnenkort beschikken over het grootste openlucht klimcentrum van Spanje, met een indrukwekkende structuur van 130 ton staal en een oppervlakte van 662 vierkante meter. Deze faciliteit zal exclusief gewijd zijn aan outdoor klimmen, zonder gedeelde ruimte voor andere sportdisciplines. Het stadsbestuur benadrukt dat deze infrastructuur zowel qua kenmerken als afmetingen nationaal toonaangevend zal zijn.

Parque Ferial y Deportivo de Estepona

Het klimcentrum wordt gevestigd in het Parque Ferial y Deportivo de Estepona en zal naast recreatief klimmen ook plaats bieden aan nationale en internationale wedstrijden. Het feit dat klimmen sinds de Olympische Spelen van Tokio 2020 een olympische sport is, verhoogt de aantrekkingskracht van deze installatie. De bouw bevindt zich in de laatste fase en het centrum zal overdekt zijn en 's nachts verlicht worden, waardoor klimmen op elk moment mogelijk is.

De populariteit van klimmen

De populariteit van klimmen als sport groeit gestaag, en het doel van dit klimcentrum in Estepona is om zowel amateurs als elitesporters aan te trekken. Het zal dienen als een locatie voor lessen, clubactiviteiten, trainingen en wedstrijden op elk niveau.

Details van het klimcentrum in Estepona

Het klimcentrum voldoet aan alle normatieve standaarden om verschillende soorten klimactiviteiten mogelijk te maken, waaronder moeilijkheid, snelheid en boulderen. Met een totale oppervlakte van 662 vierkante meter is het opgedeeld in specifieke zones voor elke klimmodaliteit: snelheidszone (115 vierkante meter), moeilijkheidszone (363 vierkante meter) en boulderzone (184 vierkante meter).

Twee opgetrokken delen van verschillende hoogtes

De structuur omvat twee opgetrokken delen van verschillende hoogtes, waarop de belastingen zijn berekend volgens de geldende normen en specifieke eisen van de sport. De klimmuur is ontworpen met behulp van hoogwaardige 3D-modellering en bestaat uit een zelfdragende structuur van 130 ton staal met een verlichte bekleding.

Het project

Het project wordt uitgevoerd door het Andalusische bedrijf Sepisur XXI S.L. voor de bouw en EP Climbing, een ervaren Spaanse fabrikant van klimmuren, voor het sportmateriaal. Het gekozen ontwerp, vergelijkbaar met dat voor de Pan-Amerikaanse Spelen van 2023 in Santiago de Chile en andere evenementen in Azië, wordt beschouwd als uniek op nationaal niveau vanwege zijn omvang en veelzijdigheid.

In conclusie

Het nieuwe openlucht klimcentrum in Estepona belooft een belangrijke attractie te worden voor klimliefhebbers en professionals, met state-of-the-art faciliteiten en een uniek ontwerp. Met zijn focus op duurzaamheid en het voldoen aan internationale normen, vertegenwoordigt het een significante investering in de toekomst van de sport en het toerisme in de regio.

Meer Spanje nieuws, klik hier

bron en foto: https://www.malagahoy.es/

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram