Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Fiesta de la Castaña y Virgen de Fátima in Pujerra: een viering van de herfstoogst

Het stadsbestuur van Pujerra organiseert jaarlijks het Kastanje Festival met een vol programma van activiteiten die draaien om deze kenmerkende vrucht uit de Genal-vallei. Bovendien staat tijdens de festiviteiten de Heilige Maagd van Fátima, de beschermheilige van de stad, centraal. 

Het Kastanje Festival, uitgeroepen tot Festival van Provinciaal Toeristisch Belang, vindt zijn oorsprong in de oude bijeenkomsten die de kastanjeverzamelaars hielden aan het einde van het oogstseizoen, waarbij ze dit feit vierden met volksdansen en vreugdevuren waarin de traditionele "tostones" of geroosterde kastanjes werden bereid tot het invallen van de avond. 

Sinds 2003 organiseert de gemeente Pujerra deze festiviteiten, waarmee ze de grote verscheidenheid aan gerechten en desserts willen laten zien die met kastanjes als hoofdingrediënt kunnen worden bereid, de volkstradities van de stad willen presenteren en het aantal bezoekers willen stimuleren. 

Velen komen naar Pujerra vanwege het brede gastronomische aanbod, de uitstekende feestelijke sfeer en de prachtige natuurlijke omgeving van het dorp, die in deze tijd van het jaar betoverende beelden vertoont. Naarmate de herfstdagen vorderen, verandert het landschap geleidelijk en wordt het bedekt met bruine, gele en okerkleurige tinten als gevolg van het vallen van de bladeren van de kastanjebomen, wat bekend staat als het "Bos van Koper".

Het Kastanje Festival in Pujerra is een viering van traditie, gemeenschap en het overgangsseizoen van de herfst. Het eert niet alleen de vrucht die centraal staat in het evenement, maar ook de culturele en natuurlijke rijkdommen van dit pittoreske Spaanse dorp. 

Voor iedereen die op zoek is naar een authentieke ervaring van Spaanse tradities en een betoverende herfstervaring, is een bezoek aan het Kastanje Festival in Pujerra een absolute must. Kom en sluit u aan bij de viering, proef de heerlijke gerechten en geniet van de warme gastvrijheid van Pujerra - een dorp dat schittert in de kleuren van de herfst.

Meer Spanje nieuws, klik hier 

foto (c): www.pujerra.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram