Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Fiesta nacional de España: het vieren van de nationale dag van Spanje op 12 oktober

Spanje, een natie met een rijke en diverse geschiedenis, viert zijn Nationale Dag op 12 oktober met groot enthousiasme en trots. Officieel bekend als de "Fiesta Nacional de España", heeft deze dag aanzienlijk cultureel en historisch belang voor het land en zijn volk. Gereguleerd door de Wet 18/1987 die op 7 oktober 1987 werd aangenomen, markeert deze viering een symbolische gebeurtenis die de identiteit en het erfgoed van Spanje hebben gevormd.

De historische wortels van de Nationale Dag van Spanje gaan terug naar de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus in 1492. 12 oktober herdenkt de dag waarop Columbus, varend onder de Spaanse vlag, de kusten van de Nieuwe Wereld bereikte en de deur opende naar een nieuw tijdperk van verkenning, handel en culturele uitwisseling tussen de Oude Wereld en de Nieuwe Wereld.

De betekenis van deze datum is tweeledig: het viert de historische rol van Spanje in de wereldwijde verkenning en uitbreiding, terwijl het ook de culturele diversiteit erkent die voortkwam uit de ontmoeting tussen verschillende beschavingen. De dag is niet alleen een viering van nationale trots, maar ook een gelegenheid om de vermenging van culturen te erkennen die modern Spanje hebben gevormd.

De officiële verklaring van de "Fiesta Nacional de España" werd vastgesteld door de eerder genoemde Wet 18/1987. Deze wet met slechts één artikel duidt ondubbelzinnig 12 oktober aan als de Nationale Dag van Spanje, die in het hele land moet worden waargenomen en gevierd. De verklaring resoneert met de eenheid en diversiteit die Spanje definiëren, waarbij mensen uit verschillende regio's en achtergronden worden samengebracht.

Op deze dag komt Spanje tot leven met een overvloed aan evenementen, ceremonies en festiviteiten. De nationale vlag, met zijn levendige rode en gele strepen en wapen, wordt trots getoond in steden en dorpen. Militaire parades, culturele tentoonstellingen, concerten en traditionele optredens worden georganiseerd om de gelegenheid te herdenken. Deze activiteiten tonen het rijke tapijt van tradities, kunst en geschiedenis van het land en bevorderen een gevoel van eenheid en gedeelde identiteit onder zijn burgers.

Buiten de grenzen van Spanje dient de Nationale Dag ook als een gelegenheid om internationale banden te versterken. Diplomatieke evenementen en culturele uitwisselingen worden vaak georganiseerd tussen Spanje en andere landen, waarbij het belang van samenwerking, vriendschap en wederzijds respect op het wereldtoneel wordt benadrukt.

In recente jaren heeft de viering van de "Fiesta Nacional de España" zich ontwikkeld om de hedendaagse waarden van de natie te weerspiegelen. Het dient als een herinnering aan de toewijding van Spanje aan democratie, pluralisme en inclusie. Terwijl Spanje zijn diverse culturele erfgoed omarmt, wordt de Nationale Dag een gelegenheid om de eenheid te vieren die voortkomt uit deze diversiteit.

Ter conclusie is de "Fiesta Nacional de España" op 12 oktober een belangrijke gelegenheid die de historische prestaties van Spanje eert, zijn culturele erfgoed viert en de eenheid van zijn volk benadrukt. Via een reeks evenementen en festiviteiten vat deze dag de essentie samen van de reis van Spanje, van zijn verkenning van nieuwe horizonten tot zijn huidige rol als een moderne, levendige natie op het wereldtoneel.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Pixabay: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vlag-van-spanje-in-paal-54097/

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram