Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

FUENGIROLA PLANT DE BOUW VAN EEN AVANT-GARDISTISCHE OVERDEKTE MARKT

Fuengirola, een stad in Spanje, zet plannen voort voor de bouw van een nieuw avant-gardistisch overdekt marktgebouw genaamd Mercacentro. Het plaatselijke stadhuis heeft onlangs het project openbaar aanbesteed, met een budget van 13 miljoen euro en een geschatte bouwperiode van 18 maanden. Het ontwerp voor het commerciële centrum is gemaakt door een consortium van Verdasco Arquitectos en González + Getinsa.

Een van de belangrijkste kenmerken van het voorgestelde gebouw is het gebruik van kruisgelamineerd hout (CLT), een zeer duurzaam bouwmateriaal dat bekend staat om zijn milieuvriendelijke eigenschappen. Deze keuze sluit aan bij de focus van het project op het voldoen aan Europese richtlijnen voor duurzaamheid en ecologische kwaliteit. De ontwerpers streven ernaar om een A-energielabel voor de structuur te behalen, waarmee het wordt geclassificeerd als een bijna emissievrij gebouw (NZEB).

De overdekte markt Mercacentro zal een oppervlakte beslaan van ongeveer 11.000 vierkante meter en zal worden gevestigd in het voormalige marktgebied aan de Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz. Het gebouw zal drie ingangen hebben die leiden naar het belangrijkste commerciële gebied, met 39 winkels. Op de eerste verdieping komt er een aparte ruimte voor bars en restaurants, terwijl de tweede verdieping een prachtig dakterras zal huisvesten.

Om een eerlijk en competitief proces te waarborgen, hebben geïnteresseerde bedrijven tot maandag 26 juni de tijd om hun voorstellen in te dienen. Het stadhuis van Fuengirola verwacht een sterke respons uit de bouwsector, gezien de aantrekkingskracht van dit innovatieve en milieuvriendelijke project. Zodra het winnende bod is geselecteerd, zal de bouw naar verwachting van start gaan en zal de stad reikhalzend uitkijken naar de voltooiing van de overdekte markt Mercacentro.

De oprichting van deze moderne overdekte markt is een belangrijke stap voor Fuengirola, omdat het zijn inwoners en bezoekers een dynamische en duurzame winkelervaring wil bieden. Het project illustreert het streven van de stad naar het omarmen van milieubewuste praktijken en het naleven van Europese normen voor duurzame bouw. De nieuwe markt Mercacentro zal naar verwachting een bloeiend centrum worden van handel, culinaire hoogstandjes en gemeenschapsbijeenkomsten, wat bijdraagt aan het levendige karakter van Fuengirola.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Ayuntamiento de Fuengirola

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram