Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

GARRUCHA, ALMERIA ONTVANGT €1,7 MILJOEN EURO ZEEBOULEVARD DIE DE STAD VERBINDT MET MOJÁCAR

Spannende ontwikkelingen zijn gaande in de kustplaats Garrucha, gelegen tussen Mojácar en Palomares in Almeria. Na jaren van anticipatie is de bouw gestart van een uitgebreide uitbreiding en verbetering van de geliefde zeeboulevard van de stad, bekend als de 'paseo marítimo' of 'malecón' onder de lokale bevolking. Deze vernieuwde boulevard zal dienen als een verbinding tussen Garrucha en Mojácar en de toeristische en recreatieve mogelijkheden in de regio verder verbeteren. Met een budget van €1,7 miljoen, volledig gefinancierd door het Spaanse overheidsplan voor herstel, transformatie en veerkracht, is dit langverwachte project gepland om binnen 11 maanden te worden voltooid, net op tijd voor Pasen 2024.

Een verbinding gerealiseerd
De langverwachte verbinding tussen Garrucha en Mojácar wordt eindelijk werkelijkheid. De uitbreiding van de zeeboulevard langs het Playa de Garrucha-strand zal de kloof tussen de twee gemeenten overbruggen. Deze uitbreiding zal een naadloze kustweg creëren, waardoor de lokale bevolking en bezoekers een schilderachtige route hebben om te verkennen en te genieten van het prachtige kustlandschap.

Verbeterde recreatieve voorzieningen
De vernieuwde boulevard zal niet alleen de steden met elkaar verbinden, maar ook een scala aan recreatieve voorzieningen bieden voor publiek gebruik. Een speciaal recreatiegebied, compleet met een groot speelgebied en park, zal mogelijkheden bieden voor ontspannen wandelingen, picknicks en buitenactiviteiten. Daarnaast zal er een nieuwe 'chiringuito' strandbar zijn die strandgangers zal bedienen, een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van verfrissingen terwijl men van de prachtige omgeving geniet.

Expositie- en evenementenruimtes
Met het oog op culturele en gemeenschapsevenementen zal de vernieuwde boulevard speciale ruimtes bevatten voor tentoonstellingen, marquee's en buitenpresentaties. Deze gebieden zullen dienen als locaties voor kunsttentoonstellingen, festivals, markten en andere levendige evenementen, waarbij gemeenschapsbetrokkenheid en culturele uitwisseling worden gestimuleerd.

Verbeterde toegang en veiligheid
Als onderdeel van het project zal er een parkeerplaats met pittoreske palmbomen en een rotonde worden aangelegd op de AL-5105 weg. Deze toevoeging heeft tot doel de toegang te verbeteren en de veiligheid te vergroten voor bezoekers, met name degenen die naar het nabijgelegen benzinestation reizen. De rotonde zal zorgen voor een soepelere verkeersstroom, waardoor een naadloze ervaring wordt gegarandeerd voor zowel bewoners als toeristen.

Overheidsfinanciering en planning
De indrukwekkende transformatie van de zeeboulevard van Garrucha wordt mogelijk gemaakt door financiering van het Spaanse overheidsplan voor herstel, transformatie en veerkracht. Met een budget van €1,7 miljoen, toegewezen als onderdeel van de Next Generation EU-fondsen, is dit ambitieuze project gewijd aan de ontwikkeling van de regio. Met de start van de bouw op 15 maart 2023 wordt de voltooiing verwacht tegen Pasen 2024, zodat de lokale bevolking en toeristen kunnen genieten van de vernieuwde boulevard tijdens het komende vakantieseizoen.

Conclusie
De uitbreiding en verbetering van de zeeboulevard van Garrucha getuigt van de inzet van de Spaanse regering om economisch herstel, toerisme en gemeenschapsontwikkeling te bevorderen. Dit project zal niet alleen Garrucha en Mojácar met elkaar verbinden, maar ook een scala aan recreatieve voorzieningen, tentoonstellingsruimtes en verbeterde toegangs- en veiligheidsmaatregelen bieden. Met de geplande voltooiing tegen Pasen 2024 zal de vernieuwde boulevard ongetwijfeld een levendig centrum worden voor vrijetijds- en gemeenschapsactiviteiten, waardoor de kustervaring voor bewoners en bezoekers wordt verrijkt.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) www.andalucia.org

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram