Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Geiten, paarden en vuur: de eigenaardige manieren waarop Spanje San Juan viert

Spanje staat bekend om zijn levendige en diverse festiviteiten, en de avond van Sint-Jan (23e of 24e juni) vormt daarop geen uitzondering. Het feest, bekend als El Día San Juan in Spanje, is een unieke mix van vuur, dans en in sommige gevallen omstreden behandeling van dieren.

Geworteld in de kerstening van heidense rituelen rond de zomerzonnewende vertoont de avond van Sint-Jan overeenkomsten met Midzomer-vieringen in Scandinavië en andere noordelijke landen. Of het nu gaat om het verbranden van poppen, speelse watergevechten of het aanraken van de buik van een dansend paard, de midzomervieringen strekken zich uit over het hele land en behoren tot de meest populaire feesten in Spanje.

Kustplaatsen in Spanje trekken op de avond van Sint-Jan massaal naar het strand voor een avond vol vreugde rond enorme vreugdevuren. Dansen, drinken en feesten vinden plaats te midden van pulserende muziek en knallende vuurwerk, vaak culminerend in een nachtelijke duik in de oceaan.

Er zijn echter andere San Juan-vieringen die nog vreemder zijn, soms met omstreden behandeling van dieren, zoals vaak het geval is bij Spaanse festivals.

In Alicante worden uitgebreide poppen door de stad geparadeerd voordat ze in vlammen opgaan. De straten komen tot leven met muziek, dans en vuurwerk, vergelijkbaar met de festiviteiten van Las Fallas in Valencia.

Op het eiland Menorca heeft men een unieke traditie waarbij paarden en hun berijders door menigten galopperen, dansen en pronken. Omstanders proberen de buik van de paarden aan te raken, omdat dit geluk zou brengen voor het komende jaar.

In Catalonië vinden de Sant Joan-feesten plaats op de avond van 23 juni, gevolgd door een vrije dag de volgende dag om te herstellen van de festiviteiten. Vuurwerkexplosies beginnen minstens een week van tevoren, ter voorbereiding op de grote nacht. Men verzamelt zich op de stranden om spectaculaire vuurwerkshows te bekijken, terwijl ze genieten van coca (een lokaal zoet brood) en cava drinken.

In Lanjarón, gelegen in het gebied Alpujarras ten zuiden van Granada, vieren de lokale bewoners midzomer met een episch watergevecht. Met slangen, emmers en waterpistolen besprenkelen de inwoners elkaar op speelse wijze met water.

Het Pyrenese stadje Isil, nabij Lleida in Catalonië, markeert Sant Joan door brandende takken van bergtop naar het dorpsplein te dragen. Na een gigantisch vreugdevuur dansen de bewoners tot het ochtendgloren.

In het stadje Puerto de la Cruz op Tenerife staan geiten centraal tijdens de viering van het Baño de las Cabras (Geitenbad). Geitenhoeders brengen hun kudde naar het strand, waar de blatende dieren (enigszins aarzelend) in zee worden gedompeld. Dit evenement vindt zijn oorsprong in een eeuwenoud ritueel dat werd uitgevoerd door de Guanches, de eerste bewoners van de Canarische Eilanden, ter ere van de zomerzonnewende.

In het Baskische dorp Bakio worden boze geesten verdreven door "Zanpanzar", die in het ritme van reuzenklokken stampt.

Ondertussen, in San Pedro Manrique, gelegen in de provincie Soria in het noorden van Spanje, houdt het midzomer ritueel in dat mannen blootsvoets over hete kolen lopen zonder hun voeten te verbranden. Als extra uitdaging dragen ze ook een vrouw op hun rug.

Waar je ook bent in Spanje tijdens San Juan, bereid je voor op de eigenaardigheden en geniet van de festiviteiten.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto www.alicanteturismo.com

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram