Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Herdenken van een muzikale tussenstop: John Lennon's standbeeld in Almeria

Verscholen in het hart van Almeria, een stad bekend om haar verrukkelijke tapas en roemrijke bezienswaardigheden, staat een bronzen eerbetoon aan een legendarische figuur die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op muziek en popcultuur. Het standbeeld van John Lennon, gezeten op een bank met een gitaar in de hand, vangt de geest van de arbeidersheld uit Liverpool op een plek waar men het minst zou verwachten: Spanje.

Almeria, bekend om het iconische 'El Cable Inglés' en haar filmische landschappen, heeft een onverwachte band met John Lennon, een lid van de iconische band The Beatles. Hoewel de Fab Four slechts twee keer in Spanje optraden, met enigszins lauwe reacties, was het een belangrijke creatieve tussendoor die leidde tot het standbeeld van Lennon in de Plaza de Flores van de stad.

Het plakkaat dat het standbeeld vergezelt, vertelt het verhaal: John Lennon zou tijdens zijn verblijf in Almeria in 1966 de iconische song 'Strawberry Fields Forever' hebben gecomponeerd. Dit woestijngebied had gediend als decor voor talloze westernfilms en andere cinematografische projecten. Lennon was in Almeria voor de opnames van 'How I Won the War' en greep de pauzes tussen de opnames door om een van de meest geliefde nummers van The Beatles te creëren. Het stadsbestuur van Almería erkende het belang van dit evenement en besloot ter ere van Lennon's band met de stad een standbeeld op te richten in 2006.

Carmen Mudarra, de getalenteerde beeldhouwer achter het monument, legde Lennon vast in zijn legeruniform en karakteristieke ronde bril, als eerbetoon aan zijn verschijning tijdens de opnames van 'How I Won the War'. Het standbeeld vereeuwigt een moment van intense concentratie terwijl hij op zijn gitaar tokkelt en akkoorden en songteksten creëert die door de eeuwen heen zouden resoneren.

Tijdens zijn verblijf verbleef Lennon in de finca Santa Isabel, ook bekend als Cortijo Romero. Het was binnen deze muren dat hij de eerste demotapes van 'Strawberry Fields' opnam, met zijn eerste vrouw Cynthia en medebandlid Ringo Starr als getuigen van deze creatieve vonk. Het historische huis is sindsdien omgetoverd tot het Casa del Cine (Cinema House) museum van Almeria, met een 'Bron van Inspiratie Kamer' die aan Lennon is gewijd en versierd is met foto's en memorabilia uit zijn tijd in Spanje.

De betekenis van deze band is ook vereeuwigd op het witte doek. De film 'Vivir es Fácil con los Ojos Cerrados' ('Leven is Gemakkelijk met Gesloten Ogen') geeft een humoristische draai aan Lennon's Spaanse reis en heeft de getalenteerde Javier Cámara in een hoofdrol.

Terwijl het standbeeld getuigt van Lennon's erfenis in Almeria, strekken zijn banden met de regio zich verder uit. Het was in het Britse overzeese gebied Gibraltar, grenzend aan Andalusië, dat Lennon enkele jaren later in het huwelijk trad met Yoko Ono.

Voor zowel liefhebbers van The Beatles als casual toeristen is een bezoek aan het standbeeld van John Lennon in Almeria een must. Gelegen in het noordwestelijke deel van het stadscentrum, op de Plaza de Flores, staat het standbeeld vlakbij het gerespecteerde Hotel Nuevo Torreluz. Terwijl je poseert voor een foto, met je arm om de muzikale visionair heen geslagen, neem even de tijd om te reflecteren op de onverwachte symfonie die zich afspeelde in deze hoek van Zuidoost-Spanje - een plek waar een arbeidersheld een blijvende muzikale erfenis naliet.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto www.turismodealmeria.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram