Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Herstellen van molens en het tentoonstellen van lokale geschiedenis: het ambitieuze initiatief van Torremolinos

Torremolinos, een bruisende stad aan de Costa del Sol in Spanje, staat bekend om zijn bloeiende toerisme-industrie. Maar lang voordat het toerisme de hoofdrol opeiste, werd de identiteit van de stad gevormd door zijn iconische torens en molens. Deze overblijfselen uit een ver verleden hebben historische betekenis en geven inzicht in het rijke erfgoed van Torremolinos. Een van die torens, de Torre de Pimentel, staat nog altijd trots in het stadscentrum, zij het verwaarloosd door de jaren heen. Nu is de gemeenteraad van Torremolinos begonnen aan een ambitieus project om de toren te herstellen, uit de vergetelheid te halen en het belang ervan voor de cultuur te benadrukken.

Het renovatieproject

In mei van dit jaar heeft de gemeenteraad een subsidieaanvraag van 750.000 euro ingediend bij het Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme. Het voorgestelde project heeft tot doel 400.000 euro toe te wijzen aan de restauratie van de Torre de Pimentel en iets meer dan 300.000 euro voor de aanleg van een toeristische route van één kilometer. Deze route zal de Torre de Pimentel naadloos verbinden met een andere opmerkelijke culturele attractie in Torremolinos, het Pablo Ruiz Picasso Cultuurcentrum.

Behoud van historisch erfgoed

Als het project de benodigde goedkeuring krijgt, zal het niet alleen de Torre de Pimentel in zijn oude glorie herstellen, maar ook toeristen een boeiende blik gunnen in het belangrijke historische erfgoed van Torremolinos. De toren is uitgeroepen tot een "Bien de Interés Cultural" (BIC) vanwege zijn architectonische en historische betekenis. Momenteel staat het als een getuigenis van het verleden van de stad. Echter, de verwaarlozing heeft de potentie ervan als culturele attractie belemmerd.

Door te investeren in de renovatie van de toren, streeft de gemeenteraad ernaar om nieuw leven in deze iconische structuur te blazen. Het restauratieproces zal zorgvuldig de oorspronkelijke kenmerken van de toren behouden, terwijl de structurele integriteit en veiligheid worden gewaarborgd. Deze initiatief toont een toewijding om de wortels van Torremolinos te eren en de boeiende geschiedenis met bezoekers van over de hele wereld te delen.

Het creëren van een toeristische route

Naast het renoveren van de Torre de Pimentel, plant het project de oprichting van een toegewijde toeristische route van één kilometer. Deze route zal de toren verbinden met het Pablo Ruiz Picasso Cultuurcentrum, een andere belangrijke BIC in Torremolinos. Bezoekers krijgen de kans om een historische reis te maken en het erfgoed van de stad te verkennen via een zorgvuldig samengesteld pad met verschillende bezienswaardigheden.

De toeristische route zal niet alleen de toegankelijkheid van de Torre de Pimentel verbeteren, maar ook een meeslepende ervaring bieden voor bezoekers. Interpretatieve borden, informatieve plaquettes en interactieve displays zullen strategisch langs de route geplaatst worden en gedetailleerde inzichten bieden in het verleden van Torremolinos en de betekenis ervan binnen de bredere context van de regio.

Het ambitieuze project van Torremolinos om de Torre de Pimentel te herstellen en een toeristische route te creëren, weerspiegelt een bewonderenswaardige inspanning om het historische belang van de stad te benadrukken. Door deze overblijfselen uit het verleden nieuw leven in te blazen, streeft de gemeenteraad ernaar zowel inwoners als toeristen een dieper begrip van het culturele erfgoed van Torremolinos te bieden. Het behoud van de Torre de Pimentel en de verbinding ervan met het Pablo Ruiz Picasso Cultuurcentrum via een toegewijde route zorgen ervoor dat bezoekers de geschiedenis van de stad kunnen waarderen terwijl ze genieten van het bruisende heden. Terwijl Torremolinos vooruitgaat, doet het dat met een hernieuwde toewijding om het verleden te behouden voor komende generaties.
(c) foto turismotorremolinos.es/

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram