Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Het Romeinse Stad-Fabriek Baelo Claudia: Een Nationaal Historisch Monument

Baelo Claudia, een Romeinse stad-fabriek, werd uitgeroepen tot een Nationaal Historisch Monument, en het verbaast archeologen vanwege zijn uitstekende staat. De stad was van groot belang vanwege de productie van ingeblikte en gepekelde voedingsmiddelen, en het was de oorsprong van de garumsaus die naar het rijk werd geëxporteerd.

In de 3e eeuw na Christus werd Baelo Claudia getroffen door een aardbeving, maar een klein dorp wist te overleven tot het begin van de 7e eeuw, toen het uiteindelijk werd verlaten. Sindsdien is Baelo Claudia onbewoond gebleven.Eerste opgravingen

In 1917 begonnen de eerste opgravingen in het gebied van Bolonia, waar onderzoekers de overblijfselen van een welvarende stad ontdekten, gebouwd volgens de klassieke Romeinse traditie. Het was een perfect gepland en rationeel stadsproject.

Met het Archeologische Site van Baelo Claudia behoudt de provincie Cádiz een van de mooiste bekende voorbeelden van een Romeinse stad. Sommige gebouwen dateren uit de tijd van Augustus, hoewel de meeste werden gebouwd tijdens het bewind van Claudius. Blijkbaar werd het historische centrum, waar het forum en alle administratieve organisatiegebouwen zich bevinden, op hetzelfde moment gebouwd, langs een loodrechte as langs de kustlijn.

Het Belang van Baelo Claudia

Baelo Claudia, een bloeiende Romeinse stad-fabriek, was van essentieel belang in de oudheid vanwege zijn productie van ingeblikte en gepekelde voedingsmiddelen. De stad was de geboorteplaats van de beroemde garumsaus, die over het hele Romeinse rijk werd geëxporteerd. De uitmuntende staat waarin de overblijfselen verkeren, onthult de hoogontwikkelde technologie en planning die werden toegepast in deze Romeinse industriële nederzetting.

De Ondergang en Overleving van Baelo Claudia

Ondanks de verwoestende aardbeving in de 3e eeuw na Christus, overleefde Baelo Claudia nog enige tijd als een klein dorp tot de vroege 7e eeuw. Uiteindelijk werd het verlaten, en sindsdien heeft geen enkele bewoner de oude straten bewandeld. De overblijfselen getuigen van een opmerkelijke veerkracht, maar uiteindelijk kon Baelo Claudia niet op tegen de tand des tijds.

De Schatten van Baelo Claudia Ontdekt

In 1917 begonnen de eerste opgravingen in het Bolonia-gebied, waar onderzoekers stuiten op de overblijfselen van een welvarende stad. De bouw, volgens de klassieke Romeinse traditie, onthult een perfect gepland en rationeel stadsontwerp. Het historische centrum, met het forum en administratieve gebouwen, werd opmerkelijk gelijktijdig gebouwd, volgens een precieze loodrechte as langs de kustlijn. De ontdekking van Baelo Claudia heeft de provincie Cádiz gezegend met een van de meest indrukwekkende voorbeelden van Romeinse stedenbouw.

Conclusie

Dit Nationaal Historisch Monument blijft een tijdcapsule, waarin de pracht en de val van een eens bloeiende Romeinse stad worden vastgelegd. Baelo Claudia, met zijn verbazingwekkend goed bewaard gebleven overblijfselen, nodigt bezoekers uit om de grootsheid van het Romeinse verleden te ervaren, terwijl het een uniek inzicht biedt in het dagelijkse leven en de industriële prestaties van deze oude samenleving.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: Andalucia.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram