Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Het vieren van geluk door kunst: Moclín arte 2023

Kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Moclín Arte 2023 competitie, een opwindende kans om bij te dragen aan de levendige sfeer van de historische gemeente Moclín. Als onderdeel van het inaugurele 'Moclín Arte' festival heeft deze competitie tot doel het thema 'Geluk' te vieren door diverse artistieke expressies. Winnende inzendingen ontvangen niet alleen erkenning en geldprijzen, maar ook de kans om een blijvende erfenis te creëren op een historische locatie.

FESTIVAL OVERZICHT

'Moclín Arte' is een uniek festival dat kunst en muziek combineert en culmineert in de grandioze Fiestas en Honor del Santísimo Cristo del Paño. Dit religieuze festival is een monumentale gebeurtenis in Spanje, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt naar het pittoreske stadje Moclín. Het festival duurt drie weken en leidt naar het hoofdevenement op 5 oktober, en creëert een levendige en dynamische omgeving voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

COMPETITIE DETAILS

Thema: Geluk Kunstenaars worden aangemoedigd om het thema 'Geluk' te verkennen in hun inzendingen, en het te interpreteren in hun eigen artistieke stijl. Dit open-ended thema biedt ruimte voor een breed scala aan creatieve interpretaties en bevordert diversiteit en artistieke verkenning.

Inzendingscategorieën: Kunstenaars kunnen kiezen om hun voorstellen in te dienen in de volgende categorieën:

  1. Muraal: Kunstenaars kunnen grootschalige muurschilderingen creëren die het thema geluk visueel communiceren. Muurschilderingen hebben het potentieel om openbare ruimtes te transformeren en een blijvende indruk achter te laten in de omgeving.
  2. Beeldhouwwerk: Beeldhouwers kunnen driedimensionale werken maken die op innovatieve wijze geluk oproepen. De beeldhouwwerken dienen geschikt te zijn voor buiteninstallatie en zouden de gekozen locatie moeten versterken.
  3. Landschapsontwerp: Deze categorie betreft kunstenaars die een talent hebben voor landschapsarchitectuur en milieudesign. Kunstenaars kunnen buiteninstallaties creëren die samensmelten met de natuurlijke omgeving en tegelijkertijd het thema geluk vertegenwoordigen.
  4. Pottenbakken en Keramiek: Kunstenaars die bedreven zijn in pottenbakken en keramiek kunnen ervoor kiezen om een artikel in te dienen waarin ze hun artistieke proces, inspiratie en hoe hun werk het concept van geluk belichaamt, uitleggen. Deze categorie biedt een unieke kans om dieper in te gaan op de creatieve reis.

Prijzen: De competitie biedt twee prijzen voor elke categorie:

  • Eerste Prijs: €1.000 voor de kunstenaar, inclusief materialen voor het creëren van het kunstwerk ter plaatse. 
  • Tweede Prijs: €800 voor de kunstenaar, inclusief materialen voor het creëren van het kunstwerk ter plaatse.

Ondersteuning voor Kunstenaars: Winnende kunstenaars ontvangen gratis accommodatie gedurende een periode van twee weken, van 17 september tot 1 oktober. Deze residentie biedt kunstenaars toegewijde tijd om hun kunstwerk te creëren en te installeren. De festivalorganisatoren zullen ook hulp en ondersteuning bieden om de visie van de kunstenaar tot leven te brengen.

Blijvende Erfenis: De winnende kunstwerken blijven op hun aangewezen locaties en dragen bij aan het artistieke en culturele erfgoed van Moclín. Deze stukken zullen worden genoten door bezoekers en toekomstige generaties, en laten een blijvende indruk achter op het landschap van de gemeente.

Wereldwijde Bereik: De festiviteiten van de Fiestas en Honor del Santísimo Cristo del Paño trekken aandacht van zowel nationale als internationale media, en bieden winnende kunstenaars een ongeëvenaard platform om hun werk aan een divers publiek te presenteren.

Inzendingsdeadline: Kunstenaars worden aangemoedigd om hun voorstellen in te dienen vóór 30 juni 2023, om in aanmerking te komen voor deze unieke kans.

Moclín Arte 2023 biedt een opmerkelijke kans voor kunstenaars om zich bezig te houden met het thema 'Geluk' en kunstwerken te creëren die resoneren met de historische gemeente Moclín. Door deel te nemen aan deze competitie, maken kunstenaars niet alleen kans op prestigieuze prijzen, maar dragen ze ook bij aan een erfenis van kunst die het culturele landschap van Moclín voor de komende jaren zal verrijken. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een levendig festival dat traditie, kunst en geluk combineert.
granadaculturalholidays.com/moclin-arte-concurso-en

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram