Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

HOE WERKT HET SPAANSE 'DIGITAL NOMAD' VISUM?

Het digitale nomadenvisa van Spanje, ook bekend als het 'Non-Lucrative Visa', is een nieuwe verblijfsvergunning die in 2021 is geïntroduceerd om digitale nomaden aan te trekken en hun verblijf in Spanje te vergemakkelijken. In dit artikel zal ik uitleggen hoe het visum werkt en wat de vereisten zijn om in aanmerking te komen.

Om te beginnen moet worden opgemerkt dat het digitale nomadenvisa van Spanje een verblijfsvergunning betreft, wat betekent dat het niet hetzelfde is als een werkvergunning. Dit houdt in dat houders van dit visum niet mogen werken voor Spaanse bedrijven of in Spanje als freelancer, maar dat zij wel in Spanje mogen werken voor hun eigen bedrijf of als werknemer van een buitenlands bedrijf.

Het visum is bedoeld voor mensen die op afstand werken en financieel onafhankelijk zijn. Dit betekent dat aanvragers moeten kunnen aantonen dat zij over voldoende financiële middelen beschikken om hun verblijf in Spanje te kunnen bekostigen, zonder inkomsten te genereren uit Spaanse bronnen. Momenteel wordt het vereiste bedrag geschat op ongeveer € 2.200 per maand, maar dit kan per geval verschillen.

Om in aanmerking te komen voor het visum moeten aanvragers ook kunnen aantonen dat zij over voldoende gezondheidsverzekering beschikken en een schone strafblad hebben. Daarnaast moet ook een bewijs van verblijf in Spanje worden overlegd, zoals een huurcontract of een eigendomsakte van een woning.

Het visum kan worden aangevraagd bij het Spaanse consulaat of de ambassade in het land waar de aanvrager verblijft. Het is belangrijk om te weten dat de verwerking van de aanvraag enige tijd kan duren, afhankelijk van de omstandigheden van de aanvrager en de werklast van de ambassade of het consulaat. Daarom wordt aangeraden om de aanvraag ruim van tevoren in te dienen.

Als het visum is goedgekeurd, geeft het de houder het recht om in Spanje te verblijven gedurende de duur van de vergunning, die in eerste instantie een jaar geldig is en daarna kan worden verlengd. Het visum geeft ook het recht op toegang tot de Schengen-zone gedurende maximaal 90 dagen per periode van 180 dagen.

In het kort is het digitale nomadenvisa van Spanje een verblijfsvergunning die bedoeld is voor mensen die op afstand werken en financieel onafhankelijk zijn. Om in aanmerking te komen moeten aanvragers over voldoende financiële middelen beschikken, een schone strafblad hebben en een bewijs van verblijf in Spanje overleggen. Het visum kan worden aangevraagd bij het Spaanse consulaat of de ambassade in het land waar de aanvrager verblijft en geeft de houder het recht om in Spanje te verblijven gedurende een jaar.
Meer Spanje Nieuws

foto (c) Cottonbro Studio

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram