Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

IN MIJAS, SPANJE, WORDEN 600 KILOGRAM SARDINES GEOFFERD TER GELEGENHEID VAN DE DAG VAN DE ARBEID

Op Labour Day, 1 mei, ook wel bekend als de Dag van de Arbeid, wordt in de Spaanse stad Mijas een bijzondere traditie gevierd: het offeren van 600 kilogram sardines. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land en zelfs daarbuiten.

Het offeren van sardines op Labour Day is een traditie die teruggaat tot de jaren 50. Destijds was het een manier om de lokale visserij te eren en te vieren. Het evenement begint 's ochtends vroeg wanneer de sardines vers van de boot worden gehaald en naar de plaatselijke arena worden gebracht.

Daar worden de sardines in lange rijen op houten stokken geregen en boven houtskoolvuur geroosterd. Dit gebeurt in een speciaal gebouwde houten structuur, bekend als de "sardineoven". De sardines worden op smaak gebracht met zeezout en olijfolie en geserveerd met brood en wijn.

Het evenement trekt niet alleen toeristen en bezoekers, maar ook lokale bewoners die het als een belangrijke gelegenheid beschouwen om samen te komen en te genieten van de lokale tradities. Er is ook vaak live muziek en dans om de festiviteiten te begeleiden.

Het sardine-offer in Mijas is een voorbeeld van de manier waarop lokale gemeenschappen hun culturele tradities en geschiedenis in ere houden en vieren. Het is ook een herinnering aan de belangrijke rol die de visserij speelt in de Spaanse cultuur en economie.
Meer Spanje nieuws klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram